ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından yaptırılan 'Mural Art' (duvar sanatı) projesi, genişliyor. ATSO Başkanı Davut Çetin,Antalya Büyükşehir Belediyesi ile güç birliği yapıp kentin çehresini değiştirmeye hazırlandıklarını söyledi.

Kentte, binalara estetik katmak amacıyla hazırlanan 'Mural art' projesi geçen haziran ayında tamamlanarak sergilenmeye başlandı. ATSO tarafından yürütülen projede, 6 sanatçı kentin farklı noktalarında bulunan binalara 5 farklı görsel çizerek, şehrin çehresine renk kattı. Küratörlüğünü Roxane Ayral'ın üstlendiği proje kapsamında Kayıhan Fırat, Roberto Rivadeneria, Ayşen Karakaya, Gamze Yalçın, Girayhan Gürbüz ve Emrah Man kentin duvarlarını resimlerle donattı.

5 BİNAYA ESTETİK KATTI

Antalya Kültür Sanat Merkezi'nin batı duvarı başta olmak üzere, Kazım Özalp Caddesi üzerinde, Elmalı Mahallesi 25 Sokak ile Kışla Mahallesi 40. Sokak'taki bina duvarlarına yapılan resimleri görenler, fotoğraflar eşliğinde selfie çekip sosyal medya hesaplarında paylaştı.

PANDEMİ DÖNEMİNDE ESNAFA MORAL OLAN BİR PROJEYDİ

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya'nın doğal ve kültürel mirasının ele alındığı projede, dünyadan ve Türkiye'den sanatçıların bir araya geldiğini anlattı. Davut Çetin, projenin amacının pandemi döneminde sıkıntılar yaşayan kent merkezindeki esnafa moral ve turistlerin gezip görebileceği, zaman geçirebileceği şehir içi sokak sanatının güzel yanlarını vermek olduğunu anlattı. Çetin, projenin önümüzdeki günlerde büyüyeceğinin müjdesini verdi.

BU KENTTEN SORUMLUYUZ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile görüştüklerini ve güç birliği kararı aldıklarını anlatan Çetin, “Biz kentimizin estetiğine, kültürüne ve sanatına fark yaratmak istiyoruz. Kimileri iş adamlarının, sanayicinin kent estetiğiyle ne işi var diyor. Bizler de onlara şunu söyledik. Bu kent bizim, bu kentin estetiğinden de güzelliğinden de ticaretinden de insanından da sorumluyuz. İş insanları olarak bu kente borcumuzu kültür ve sanat başta olmak üzere, kentimizin estetiğine de yatırım yaparak ödemek istiyoruz. Şehrimizin merkezini de cazibeli hale getirerek milyonlarca turiste alternatif gezi rotası sunmayı hedefledik. Bizim amacımız kent içindeki ticareti belli bir boyuta çıkarmak ve gelen turistin şehir içinde görebileceği alternatif yerler yapmak. Aynı zamanda gastronomi alanında da projelerimiz var. Türkiye'de en çok coğrafi işaret alan odalardan biriyiz. Kentin kültür, sanat ve turizmine katkı sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi