Özel Akdeniz Yükseliş Koleji öğrencisi Ceylin Nisa Yıldırım, LGS’de Türkiye birincisi oldu. AYK YKB Necmettin Çalık; “Mükemmel başarılara imza atmanın mutluluğunu yaşıyorum.” Dedi.

Açıklanan LGS sonuçlarına göre Özel Akdeniz Yükseliş Koleji Serik’in ve Antalya’nın gururu oldu. Son 3 yılda 2 defa Türkiye birincisi çıkaran Özel Akdeniz Yükseliş Koleji’nden Ceylin Nisa Yıldırım 5 Haziran Pazar günü uygulanan LGS’de tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birinciliğine ulaştı.

Çalık, “35 Yıllık Emek”

Akdeniz Yükseliş Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık elde edilen Türkiye birinciliği ile ilgili olarak duygularını şöyle dile getirdi; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da LGS ’de mükemmel başarılara imza atmanın mutluluğunu yaşıyorum. Son üç yılda iki kez Türkiye birinciliği elde ettik. Akdeniz Yükseliş Koleji’nin yakalamış olduğu bu başarıların ardında 35 yıllık emek olduğunun bilincindeyiz. Her başarının farklı bir öyküsü vardır elbette. Ancak bizim başarı öykülerimizin ardında tecrübe, azim, istikrar ve sonsuz bir özveri vardır. Öğrencilerimizi bu zorlu sürece hazırlamaya başlarken kendimizi onların yerine koyduk. Onlar gibi düşünüp biz gibi uyguladık. Yani onların her birine özel ve özgün yaklaştık. Her öğrencimizin kapasitesini sonuna kadar zorlayarak bu başarıları yakaladık. Geçen yıl 23 Ağustos’ta başladığımız hazırlık sürecinde öğrencilerimize 104 deneme sınavı uyguladık. Bu sınavların her biri özenle seçilip, farklı yayın evlerinin denemeleriyle her çeşit soruya karşı öğrencilerimizde direnç yakaladık. Özellikle son 40 gün akşam denemeleri yaparak öğrencilerimizin süreyi kullanabilme becerisini geliştirip odaklanma sorununu çözdük. Öğrencilerimizin zayıf ve güçlü yanlarının analizleri tek tek yapıldı.”

“Haklı Gururunu Yaşıyorum”

“5 Haziran Pazar günü uygulanan LGS’ de öğrencimiz Ceylin Nisa Yıldırım tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birinciliğini elde etti. Bu başarının son üç yılda ikinci kez bir rekor olarak Akdeniz Yükseliş Koleji tarafından egale edilmesi, okulumuzun ne kadar başarılı, ne kadar elit ve ne kadar istikrarlı olduğunun bir kanıtıdır. Bu yıl LGS ’de Antalya ilinden 2 öğrencinin Türkiye birincisi olması ve bu öğrencilerden birinin bizim okulumuzdan çıkması kitlesel ve bireysel başarıda Antalya’nın en başarılı iki okulundan biri olarak bizim ve ilçemizin başarı apoletine eklenmesinin haklı gururunu yaşıyorum.”

“Kamuoyunda Geniş Yankı Uyandırdı”
“Yine geçtiğimiz haftalarda yapılan TYT ve AYT üniversite sınavlarında Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimizin göstermiş olduğu başarılar da kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Hem LGS’ de hem AYT’ de tüm soruları doğru yanıtlayan öğrencilerimi tebrik ediyorum. Başarılarının daim olup bu güzel ülkemizin yönetiminde yer almalarını diliyorum. Sınavlara giren tüm öğrencilerimi, onları her zaman destekleyen velilerimizi kutluyorum.”

Sargın, “Bu Başarıyı İlçeme İthaf Ediyorum”

Konu ile ilgili olarak AYK ilk-Orta Okul Müdürü Savaş Sargın ise şunları söyledi; “Çınar ne kadar büyürse o kadar ilham kaynağı olur, eğitimde tıpkı çınar gibi büyümeye, büyüdükçe meyvelerini vermeye başlar. Söz konusu başarıysa istikrarsa okulumu tek geçerim. Zirvede geçen 17. Yılda da yine bu ilçenin medarı iftiharı olmanın onuruyla LGS’de Türkiye birincisi olan öğrencimi kutluyorum bu başarıyı ilçeme ithaf ediyorum. Bu vesile ile bizlere her konuda destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, çok değerli Yönetim Kurulu üyelerime, gece gündüz demeden öğrencilerimizin başarısı için her türlü fedakarlığı gösteren idarecilerime, öğretmenlerime ve tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi