ANTALYALI klasik müzik severler, 114 sanatçıdan oluşan Devlet Çok Sesli Korosu ile orkestra eşliğinde gerçekleşen konserde W.A. Mozart'ın eserlerini dinledi.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki konserinde Devlet Çok Sesli Korosu'nun 70 piyanist, soprano, alto, tenor, bas sanatçısı ile orkestranın da 44 keman, viyola, viyolonsel, kontrbas, klarnet, fagot, trompet, trombon, timpani sanatçısı sahnedeki yerlerini aldı.

SOLİSTLER OPERA SANATÇISI

Orkestrayı şef Watthew Coorey, çok sesli koroyu Burak Onur'un yönettiği konserin solistleri ise opera sanatçıları soprano Melis Sağlam, mezzo soprano Ezgi Karakaya, tenor Ayhan Uştuk, bas Doğukan Özkan, başkemancı Semih Kartal oldu.

MOZART'IN ESERLERİ DİNLENDİ

Konserde 1756- 1791 yılları arasında yaşamış genç besteci W.A. Mozart'ın 'Requıem, K.626' adlı eserinden 'Reguimen Aeternam-Kyrie Eleison', 'Dies Irae', 'Tuba Mirum', 'Rex Tremendae Majestatis', 'Recordare', 'Confutatis Maledictis', 'Lacrymosa', 'Domine Jesu', 'Hostias', 'Sanctus', 'Benedictus', 'Agnus Dei' adlı bölümler opera dilinde seslendirildi.

Devlet Çok Sesli Korosu ile orkestranın eşliğinde yorumlanan eserlerle keyifli dakikalar yaşayan müzikseverler sanatçıları alkış yağmuruna tuttu. Solistler, orkestra ve koro şeflerine çiçekle teşekkür edildi. DHA

Editör: Haber Merkezi