‘Göster Zekanı Serik’ Projesinin ikinci etkinliği Alacami Mahallesi’nde yapıldı.

İlki Zırlankaya İlkokulu’ndan yapılan ‘Göster Zekanı Serik’ projesinin ikincisi Alacami Kadir Demir ilkokulu/Ortaokulu’nda yapıldı.

Serik’teki öğrencilerin akıl ve zeka oyunlarını tanıma fırsatı bularak, teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak amacı ile başlatılan projenin Alacami Mahallesi’nde yapılan ‘Göster Zekanı Serik’ etkinliğine; Belediye başkan Yardımcısı Mehmet Yıldırım, Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve proje ortağı kurumların temsilcileri katıldılar.

Proje kapsamında düzenlenen etkinlikte, akıl ve zeka oyunları tanıtımı, akıl ve zeka oyunları eğitimi, mini zeka oyunları parkur turnuvası, teknoloji bağımlılığı ile ilgili sunum ve müzik dinletisi yapıldı.

Proje yetkilileri yapılan etkinlikle olarak şu bilgileri verdiler; “Projemizin 2. etkinliğine ilçemiz Kadir Demir ilkokulu/Ortaokulu’ndaydık . Serik BİLSEM (Serik Bilim ve Sanat Merkezi) öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla yürütülen projemiz de, ilk olarak tüm öğrencilere teknoloji bağımlılığı ile ilgili sunum yapılıp ardından akıl ve zeka oyunları tanıtılarak öğrenciler arasında etkinlikler ve turnuvalar yapıldı. Aynı esnada Serik Bilsem müzik alanı öğrencileri tarafından da müzik dinletisi yapıldı. Öğrencileri teknoloji bağımlılığından uzaklaştırarak akıl ve zeka oyunlarını sevmeyi ve oynamasını sağlamayı hedeflediğimiz projemizde bizlerden desteğini esirgemeyen ve proje ortaklarımız Serik Kaymakamlığı, Serik Belediyesi, Serik Milli Eğitim Müdürlüğü, Serik Kızılay, Serik Kültür Sanat Derneği Serküder Akil ve Zeka Oyunları Kulübü’ne teşekkür ederiz.”

Serik BİLSEM tarafında yürütülen projeye, Serik Kaymakamlığı Serik Belediyesi, Serik Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay, Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, Serküder Akıl ve Zeka Oyunları Kulübü ortak olarak destek veriyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi