Serik'te yaklaşık 27 bin öğrenci tatil zilinin çalmasıyla yarıyıl tatiline çıktılar.

2022-2023 eğitim öğretim sezonunun ilk döneminin sona ermesi ile birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Serik'te de anasınıfından, liselere kadar binlerce öğrenci 15 gün sürecek tatile başladılar. Serik'te 26 bin 703 öğrenci karne sevinci yaşandı.

Yarıyıl tatilinin başlaması ve okulların ilk yarısının sona ermesi sebebiyle Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kadriye Mahallesi'nde bir karne töreni düzenlendi.

Kadriye İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine Kaymakam Cemali Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Serik Jandarma Komutanı Ayhan Aktürk, Serik Emniyet Müdürü Mehmet Tatar, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Düzenlenen karne töreni öncesinde ilk olarak Kadriye İlkokulu birimleri ve Kütüphanesi protokol üyeleri tarafından gezildi. Daha sonra ise Kadriye İlkokulu 4. sınıflara karneleri protokol üyeleri tarafından verildi. Sonrasında okul öncesi ana sınıflarda okuyan minik öğrencilere için düzenlenen karne dağıtımı 1. sınıflar ve diğer sınıfları takip etti.

Karne dağıtım töreni sonrasında Kadriye İlkokulu öğretmenler odasına geçilerek öğretmenlerle sohbet edildi. Kaymakam Cemal Şahin hem öğrencilere hem öğretmenlere sağlıklı ve güzel bir tatil geçirmelerini diledi. Karne dağıtım töreninde öğrencilere karneleri ile birlikte birer kitap hediye edildi. İlkokul 1. sınıf öğrencilerine ise kitap ile birlikte ayrıca birer hediye daha verildi.

Serik Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, öğrencilere ödev verilmediğini, bol bol gezerek dinlenmelerini önerdi. 20 Ocak Cuma günü yani bugün itibarıyla başlayan yarıyıl tatili 6 Şubat Pazartesi günü sona erecek.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi