Serik’in kredi kefalet kooperatifi başkanları Bayar Savran ve Ali Gülaydın genel kurullarda tekrar seçilerek güven tazelediler.

Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulları 21 Ocak 2023 Cumartesi günü Akçaalan Mahallesi’nde yapıldı.

Yapılan seçimli genel kurul neticesinde Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran’ın ve Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın’ın listeleri esnaftan tam güvenoyu alarak 4 yıllığına yeniden seçildiler.

Akçaalan Mahallesi’ndeki Serik Belediye Düğün Saat 09.00’da başlayan genel kurullara Serikli esnafların ilgisi yoğun oldu. Genel kurullara, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, 6. Bölge Esnaf Kredi ve Kefalet Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, Serik Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Sedat Karagöz, Serik Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mevlüt Akıllı, Halkbank Şube Müdürü Esat Zeybek ve esnaflar katıldı.

İlk olarak Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulu yapıldı. Divan Başkanlığını 6. Bölge Esnaf Kredi ve Kefalet Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural’ın yaptığı kongre saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 2021 ve 2022 yıllarına ait, denetim raporları, gelir gider tabloları ve bilançoların okunarak kabulü sonrası; 2023- ve 2024 yılları tahmini bütçesi de oylanarak kabul edildi.

Şahin, “Devlette Devamlılık Esastır”

Genel kurulda bir konuşma yapan Serik Kaymakamı Cemal Şahin şunları söyledi; “Bugün burada bir araya gelmekten mutluluk duydum. Ben Serik’te yaklaşık 4.5 ay önce göreve başladım. Sizlerle birlikte bu havayı soluyorum. Devlette devamlılık esastır. Bizde devlette almış olduğumuz hizmetleri bu görevi nereden almışsak el birliği ile çıkaracağız. Bizim önceliğimiz insan. İnsanımızın sağlığı, huzuru ve güvenliği için çalışmaya gayret göstereceğiz. Serik’te turizm, tarım ve ticaret öncelikli geçim kaynağıdır. Elbet üretmek kutsaldır. Ben geldikten sonra özellikle sorunu yerinde tespit etmek için gayret gösteriyorum. Köylerimizi, mahallelerimizi ve esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Önümüzdeki dönemde insanımız nerede çalışıyorsa onları ziyaret edeceğiz.”

Bayar Savran, “Kredi Konusunda Eşitlik İlkesi Önceliğimizdir”

Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran’ın listesinin oy birliği ile seçilmesinden sonra Başkan Savran bir konuşma yaparak şunları söyledi; “Değerli dostlar pandemi nedeni ile uzun süredir bir araya gelemedik son genel kurulumuzu 2021 yılında pandemi tedbirleri alarak yapmak zorunda kaldık. Değerli dostlar kooperatifin asıl sahipleri sizlersiniz. Bizler sizlere hizmet için buradayız. Kooperatifimiz 1. grupta olup takip oranımız 13 tür. Plasmanımız 457.500.000 TL.’dir. 12.500,000 TL. mevduat banka hesabı mevcuttur. 2021-2022 yıllarında toplam 1824 esnafa 372.236.000 TL. kredi verilmiştir.

Esnaf ve sanatkarlarımıza kredi konusunda eşitlik ilkesi önceliğimizdir. Kooperatif ana sözleşmesi doğrultusunda yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yönetim ve personelimizin gayretli çalışmalarının yanında tabii ki Cumhurbaşkanımızın, ilgili bakanlığın Genel başkanımız Abdül Kadir Akgül ün ve bölge başkanımız Ahmet Tural’ın esnaf ve sanatkarlarımız için desteklerinden dolayı sizlerin adına çok teşekkür ediyorum.”

“En Az Sizin Kadar Mutlu Oluruz”

“Arkadaşlar bu yıl 9. aydan bu yana bize 1800 civarında kredi müracaatı yapıldı. Böyle olunca müracaat eden kişiye paranın ulaşması uzun zaman alıyor. Sizlerin de bizi anlayışla karşılamanızı bekliyoruz. Yeni atanan Halk Bankası şube müdürümüz ilçemizin bağrından çıkmış Esat Zeybek kardeşimiz de bu dosyaların hızlandırılması konusunda elinden geleni yapacağından eminim. Şimdiden kendisine ve Halk Bankası personeline teşekkür ediyorum.

Ayrıca Halk Bankası Bölge Koordinatörümüz Mikail Özdemir’e başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Değerli dostlar kredi müracaatını yaptıktan sonra işlemin hızlanması konusunda kimse aracı bulmaya çalışmasın. Biz zaten işleri ne kadar hızlı yapabilirsek en az sizin kadar mutlu oluruz. Genel Kurulumuz tüm esnaf camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Tüm katılımcılara kooperatifimize ve bizlere desteklerinizden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum.”

Genel kurulun sona ermesi ile birlikte çalışmalarından dolayı Bayar Savran’a Taktir Belgesi verildi. Serik Kaymakamı Cemal Şahin ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural birlikte verdi.

Bayar Savran Başkanlığındaki Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetimi, Sadık Türkmen, Ahmet Ali Kurt, Abdullah Kocabıyık ve Recep Çelikdöven’den oluştu.

Gülaydın da Güven Tazeledi

Günün ikinci genel kurulu ise Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçimli olağan kurulu olarak yapıldı. Kongrede mevcut Başkan Ali Gülaydın güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Olağan kurulun divan başkanlığını önceki kongrede olduğu gibi 6. Bölge Esnaf Kredi ve Kefalet Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural’ın yaptı.

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrenin gündemde bulunan maddeler oy birliği ile kabul edilirken, kongre sonunda yapılan açık oylamada tek aday olarak katılan mevcut Başkan Ali Gülaydın oy birliği ile 4 yıllığına yeniden başkan seçildi.

Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Başkan Ali Gülaydın; “Siz esnaf kardeşlerimize kooperatif olarak elimizden gelen tüm imkanları elimizden geldiğince kullanıyoruz. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımızı yeniden bu göreve seçtiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.

Çalışmalarından dolayı Ali Gülaydın’a taktir belgesini Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural ile toplantıya katılan oda başkanları birlikte verdiler.

Ali Gülaydın Başkanlığındaki yönetim, Ahmet Koca, Veli Karasu, Mustafa İltar ve Hakan Ayna’dan oluştu.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi