2023 Mind Summit Zeka Sporları ve Oyunları Zirvesi Antalya'da yapıldı. Zirveye Serik'i temsilen Akçaalan İlkokulu Öğretmenleri Öner Kaya ve Melek Kaya katıldılar.

Mind Summit 2023 Türkiye'nin ilk Uluslararası Zeka Sporları ve Oyunları Zirvesi Antalya Side Star Elegance Hotelde Türkiye, Çekya, Amerika Birleşik Devletleri, Kırgızistan, Kazakistan, Etiyopya ve Romanya'dan sporcular ve antrenörlerin katılımı ile Zeka Sporları ve Oyunları Konfederasyonunun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Zeka Sporları ve Oyunları Konfederasyonu Başkanı Rauf Özgen zeka sporları ve oyunlarının yaygınlaştırılması ve ülkemizi temsilen uluslararası turnuva ve yarışmalara katılımın artması adına bu etkinliği planladıklarını belirterek, 6 günlük sürecin sonrasında da eğitim, workshop ve seminerlerle sürekli eğitim anlayışının devam edeceğini belirtti.

Zirveye Antalya ilimizi temsilen formatör olarak Serik Akçaalan İlkokulu Öğretmenleri Öner Kaya ve Melek Kaya katıldılar.

Zirvenin ilk etabında il formatörlerine Türk Mangalası, Bestemşe, Dokuz Kumalak, Oware, Othello, Shogi, Satranç, Türk Daması, 100 Kareli Uluslararası Dama, Geleneksel Aşık Oyunu, Beş Aşık Oyunu, Kağıt-kalem oyunları ile ilgili hakemlik ve eğitmenlik eğitimi yurt dışı ve yurt içinden katılan eğitmenler tarafından verildi.

29 Ocak - 04 Şubat 2023 tarihlerini kapsayan ülkenin en kapsamlı zeka sporları ve oyunları zirvesi aynı zamanda 2023 Uluslararası Avrasya Dokuz Kumalak ve MangalaTurnuvalarına ev sahipliği yaptı. Farklı ülkelerden 67 sporcunun katıldığı turnuvalar sonucunda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi