Foto Galeri WebTV

28 Mayıs 2023 Pazar  20:58
Çavuşoğlu: İkinci Tura Da İyi Hazırlandık
''İkinci tura da iyi hazırlandık. Tabii iki aday iyi çalıştı. Demokratik olgunluk içinde geçen seçimler, aslında tüm dünyaya da bir ders verdi''
 

QR Kodu
 

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi 2'nci oylaması için oy kullandıktan "İkinci tura da iyi hazırlandık. Tabii iki aday iyi çalıştı. Demokratik olgunluk içinde geçen seçimler, aslında tüm dünyaya da bir ders verdi" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi 2'nci oylamasına memleketi Antalya'nın Alanya ilçesinde katıldı. Türkler Ayşen Cengiz Urfalıoğlu İlkokulu'na eşi Hülya Çavuşoğlu ile birlikte gelip, burada vatandaşlarla sohbet eden Çavuşoğlu, 2333 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

'HALKIMIZIN TAKDİRİ BÖYLE'

Daha sonra gazetecilere konuşan Çavuşoğlu, "Daha önce başkanlık sistemi ya da anayasanın böyle bir maddesi olmadığı için seçim ilk defa ikinci tura kaldı. Halkımızın takdiri böyle dedik ve saygı duyduk. İkinci tura da iyi hazırlandık. Tabii iki aday iyi çalıştı. Demokratik olgunluk içinde geçen seçimler, aslında tüm dünyaya da bir ders verdi. Türk milleti, demokrasiye düşkündür ve demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmişti. Bu ikinci turun da demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesini temenni ediyoruz" dedi.

'İŞTE BÖYLE BİR MİLLETİZ'

Yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlara da teşekkür eden Çavuşoğlu, "O ülkelerde gerçekten tam bir demokrasi şöleni oldu. Coşkuyla, müzikle gittiler, oylarını kullandılar. İşte böyle bir milletiz. Evet farklı taraflarda olabiliriz, farklı görüşlerimiz olabilir ama nihayetinde demokrasiye hepimiz sahip çıkmamız lazım. Bugünkü seçimler de ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olur inşallah. Diğer taraftan bugün can Azerbaycan'ın bağımsızlık yıl dönümü. 105 sene önce bağımsızlığını kazanmıştı. Buradan da can Azerbaycan'a selamlarımızı gönderiyoruz ve bağımsızlık gününü yürekten tebrik ediyoruz. Yarın da İstanbul'un fethinin yıl dönümü. Dolayısıyla bugün ve yarın bizim için, Türk milleti ve Türk dünyası için önemli günlerdir. Hayırlı olsun. Hepinize de teşekkür ediyorum" diye konuştu. (DHA)

 
 

 

 

 

reklam

Eylülde Uyuşturucuya Büyük Darbe
ANTALYA'da eylül ayında yapılan narkotik operasyonlarında çok sayıda uyuşturucu ...
3.10.2023 (0)
Üniversiteliye Otel Konforunda Yurt
ANTALYA'da 24 bin 357 öğrenci, otel konforunda, aile sıcaklığındaki yurtlarda ün...
3.10.2023 (0)
Çavuşoğlu, Vali Şahin’i Ziyaret Etti
ESKİ Dışişleri Bakanı AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Hulus...
3.10.2023 (0)
Karavan Park Tatilcilerin Yeni Gözdesi
Konyaaltı'nda yerli ve yabancı karavan tatilcilerinin daha güvenli ve konforlu b...
3.10.2023 (0)
Spor Tesisi Yıl Sonunda Hizmette
Ümit Uysal, 30 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek Deniz Baykal Spor Tes...
3.10.2023 (0)
''Antalya Deprem Master Planı Konferansı''Düzenlen
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bilim insanlarının katılımıyla depremin...
3.10.2023 (0)
Tur Minibüsü, Kamyona Çarptı: 1 Ölü 11 Yaralı
Serik ilçesinde tur minibüsünün park halindeki kamyona arkadan çarptığı kazada İ...
3.10.2023 (0)
Zeytinde Rekolte Kaybı
Antalya Ticaret Borsası (ATB), zeytin hasadı öncesinde Zeytin ve Zeytinyağı Sekt...
3.10.2023 (0)
Pazarda 'Gürültülü Satış'a 1295 Lira Ceza
Semt pazarlarında insanların dikkatini çekmek için esnafın 'Gel ablacım gel, seç...
3.10.2023 (0)
AÜ,En Büyük Uluslararası Eğitim Fuarına Katıldı
AKDENİZ Üniversitesi dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en büyük uluslararası eğiti...
3.10.2023 (0)