Hero Motor Showroom düzenlenen törenle hizmete açıldı.

2020 yılından beri TÜMOSAN markasının Antalya Bölge Bayiliğini yapan Zihni Başaran Otomotiv Traktör yeni yatırımı Başaran Motosiklet ile Hero Motor’un yetkili satıcısı olarak hizmet vermeye başladı.

2 Şubat 2024 Cuma günü saat 15.00’te düzenlenen açılışa Hero Motor Türkiye yöneticileri, CHP Serik Belediye Başkan Adayı Dr. Kadir Kumbul, CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen ve parti yöneticileri, AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker ve parti yöneticileri, AK Parti Serik Belediye Başkan Aday Adayları Levent Konur, Bülent Aydın ve Ramazan Dolay ile MHP Serik Belediye Başkan Aday Adayı Recep Savaş, MHP Serik İlçe Başkanı Osman Üstünmet ile parti yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

110cc scooter, 125cc scooter, 200cc cross modellerinin görücüye çıktığı programda Zihni Başaran Otomotiv Traktör Ltd. Şti. kurucu ortağı Bilal Sinan Başaran tarafından 2024’ün Hero Motor için bir vizyon yılı olacağı vurgusu yapılarak Türkiye’de ürün gamının yıl sonuna kadar toplam 8 çeşidi bulacağı belirtildi.

Açılış ve lansman programında Hero Motor’un tarihçesi katılımcılarla paylaşıldı. Yetkililer şirket ile ilgili şu bilgileri verdiler; “Hindistan merkezli olan Hero Motocorp dünyanın en büyük motosiklet üreticisidir. Yılda 7 milyon adedi bulan yıllık üretim kapasitesine sahip Hero Motor, 1947 yılında kurulmuştur. 1983 yılında Japon Honda ile ortak üretime başlayan Hero, 2011 yılına kadar Hero Honda ve Honda modellerini üretip dünyaya satmasının ardından, 2011’de Japon ortağından ayrılarak yola Hero Motor olarak devam etme kararı almıştır.

Sekiz büyük üretim tesisinde, bine yakın mühendis ve Ar-ge teknikeri ile 11.000 kişi istihdam eden Hero, Türkiye’de 50.000 kilometre veya 5 yıl garanti vermektedir. Hindistan’da yüzde 50 oranında Pazar payına sahip olan Hero, Asya Motor ile distribütörlük ve üretim anlaşması yaparak, Şubat 2014 itibari ile Avrupa pazarında ilk Türkiye ile yer alma kararı almıştır.”

Haber: Osman Türkçe

Bilal (1)-1Bilal (2)Bilal (1)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN