Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Opet işbirliğinde, pandemi döneminde pilot olarak başlatılan, ‘İşimiz Temiz’ projesinin, 81 ile yaygınlaştırılması lansmanı yapıldı.

Antalya’nın Serik İlçesi Belek Turizm Bölgesi’nde bir otelde düzenlenen programa, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete ile HBÖGM yetkilileri, TOBB yetkilileri ile 81 ilden İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Temsilcileri ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanları katıldılar.

Isimiz Temiz Projesinin Lansmani Yapil 15361 (1)

Öztürk, “‘İşimiz Temiz’ Projesi İle Güç Birliği Yaptık”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, “Temiz Tuvalet Kampanyası ile temizlik ve hijyen konusunda OPET’in 24 yıllık tecrübe ve birikimi ile kurguladığımız İşimiz Temiz Projesi’nin ülke genelinde uygulanacak olması bize büyük bir mutluluk veriyor.” dedi

Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü; “2000 yılında ülke genelinde hijyen konusunda bilinçlenmenin sağlanması için Temiz Tuvalet Kampanyası’nı başlattık. Bu proje ile tüm Türkiye’de hijyen ve temizlik standardının oluşması için istasyonlarımızda, okullarda eğitimler verdik. Proje sürekli dallanıp budaklandı. 2021 yılında imkanları daha sınırlı olan mikro işletmeler için ‘İşimiz Temiz’ Projesi ile güç ve gönül birliği yaptık. Değerli paydaşlarımızla birlikte titizlikle çalışıyor ve bunun sonucu olarak işletmelerin de ilgisi ve projeyi sahiplenmesiyle başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Üç ilde başladığımız sonrasında 20 ile yaydığımız projemizi şimdi de 81 ilde uygulayarak mikro işletmelerde hijyen, temizlik bilinci oluşturmak ve bu sayede müşteri memnuniyetine katkıda bulunmak temel amacımız. Bu proje ile mikro işletme sahiplerine kazandıracağımız farkındalık ile hijyen bilincinin daha geniş bir biçimde özümsenmesine ve müşteri memnuniyetine büyük katkı sağladığımıza inanıyorum. Amacımız uzun vadede daha başarılı sonuçlara ulaşmak ve bu sonuçların kalıcı olmasını sağlamak.”

Isimiz Temiz Projesinin Lansmani Yapil 15361 (4)

Mete, “Ortak Faydayı Büyüteceğimize Olan İnancımız Tam”

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete ise konuşmasında şunları söyledi; “İşimiz Temiz Projesi, toplum sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitimi almış sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi konularının, kamu kurum ve kuruluşlarının temel görev ve sorumluluğunda olmasından hareketle yola çıkılarak oluşturuldu. Projenin daha geniş kesimlere ulaşabilmesi ve maksimum faydanın sağlayabilmesi için projenin tarafları olan üç ana paydaş da bilgi birikimini ve tüm olanaklarını seferber etmiş durumda. Bu uzun soluklu projemizde birbirimizden güç alarak ortak faydayı büyüteceğimize olan inancımız tam.”

I S I M I Z T E M I Z P R O J E S I N I N L A N S M A N I Y A P I L 15361

Hisarcıklıoğlu, “Projemiz Kısa Zamanda Büyük Bir İvme Kazandı”

Son olarak kürsüye gelen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu is şunları ifade etti, “15 Ocak 2021 tarihinde 3 pilot ilde başlayan projenin tanıtımını yaparak, sonuçlarından memnun kalırsak ülke geneline yayılacağı müjdesini vermiştik. Çok şükür projemiz kısa zamanda büyük bir ivme kazandı.

Bugün de burada İşimiz Temiz Projesinin ülke geneline yaygınlaştırılması için bir araya geldik.  Tüm il başkanlarımızın artık önemli bir görevi daha var. İşimiz Temiz Projesinin illerinde tanınırlığını ve bilinirliğini artırmak, projenin savunucusu olmak, takibini yapmak.

Pandemi ile halkın her kesiminde ve her yaş seviyesinde, temizlik ve hijyen konusunda ciddi bilinç artışı yaşandı. Hijyenin ne kadar önemli olduğunu gördük. TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuzun sahip çıktığı İşimiz Temiz Projesi de, işte bu amaca hizmet ediyor.

Hizmet sektöründeki yeme içme, konaklama ve ulaşım alanında faaliyet gösteren mikro işletmelerin, gelişmiş hijyen anlayışı ile öne çıkmalarına, tüketicilerin ve özellikle turistlerin buraları tercih etmesine destek veriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’mız, eğitimlerin tasarlanması ve kadın girişimcilerimize bu eğitimlerin verilmesinde çok başarılı işler çıkardı. Bir diğer proje ortağımız olan ve sektörün önde gelen şirketlerinden OPET de, gerek yerelde gerek ulusalda projenin ölçeklenmesi ve sahada uygulanması için büyük katkı sağladı. Bu vesileyle İşimiz Temiz Projesi ortakları olan TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuza, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne ve hijyen konusunda marka haline ülkemizin öncü lider firmalarından OPET’e teşekkürlerimi sunuyorum.

Haber: Osman Türkçe

Isimiz Temiz Projesinin Lansmani Yapil 15361 (2)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN