Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar ve ATSO heyeti ITB Berlin Fuarına katıldı. Bu kapsamda çeşitli görüşmeler yapan ATSO heyeti Tekin, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası ile de buluştu.

Berlin’de ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fatih Kabadayı, Boğaçhan Göksu, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hatice Öz ve Hakan Pakalın, Genel Sekreter Av. Aslı Şahin Tekin, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Genel Sekreteri Okan Özoğlu ile bir araya geldi.

Türkiye ve Almanya ikili ticaretini geliştirmeye yönelik neler yapılacağının konuşulduğu ziyarette, yurtdışına ihracat yapan Türk firmalarına katma değer sağlanması görüşüldü. Network oluşturma konusunda ATSO olarak ses getiren çalışmalara imza attıklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Göksu, “Katma değerli ürün konusunda ciddi adımlar atacağımıza inanıyorum. Markalaşma ve katma değerle ilgili firmalarımıza katkı koyacak çalışmalar yapıyoruz. Korkuteli ve Serik'te organize sanayi bölgeleri kuruyoruz. Antalya turizm ve tarım ile birlikte sanayi gibi iş alanlarında da önemli bir destinasyon” dedi. ATSO ile iş birliklerini önemsediklerini kaydeden Genel Sekreter Okan Özoğlu, “Üyeliğiniz bizim için çok önemli, yurtdışına ihracat yapan firmalarımıza destek vermek onları burada güçlendirmek isteriz. Amacımız Türk-Alman TSO’nun güçlenmesi ve Türk şirketlerimize doğru hizmeti vermesi” diye konuştu.

ITB Berlin Fuarında beklentilerini karşıladıklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, “Görüşmelerimiz ilk günden çok başarılı geçti. Turizm akışımız bu yıl çok iyi gidiyor, fuardan beklentilerimizi karşılayacağımıza inanıyorum. Burada sizinle iş birliklerimizi görüşmek çok memnuniyet verici” dedi.

Sağlık turizminde sürdürülebilirliğe işaret eden Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Öz, “Antalya’da başarılı işlere imza atıyoruz, 49 komitemiz ile birlikte ortak çalışıyoruz. Biz tarım ve turizmle tanınıyoruz ancak şu anda birçok sektörde isim yapan firmalarımız var. İhracat yapan firmalarımızı AB uyum sürecine ilişkin destekliyor ve bilinçlendiriyoruz. Sağlık turizmi açısında Almanya bizim için önemli bir partner. Antalya’yı sağlık turizminin de başkenti yapacağımıza inanıyorum, her çalışma bizim için çok değerli” ifadelerini kullandı. Tarım sektöründe faaliyet gösteren bir firma olduklarını kaydeden Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Pakalın, “Eğitim ve iş birlikleri konusunda biz ortak çalışmaya hazırız. Dinamik bir ekip ve Oda olarak başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi. Görüşme, Başkan Yardımcılarımız Kabadayı ve Göksu’nun Okan Özoğlu’na Antalya’nın simgelerinden Kaleiçi Evi gravürünü takdimi ile sona erdi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: OSMAN TÜRK