Akdeniz Üniversitesi Serik İşletme Fakültesi’nde kariyer yolculuğunda başarı konusu konuşuldu.

Akdeniz Üniversitesi Serik İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen kariyer seminerine turizm sektörünün önde gelen firmalarında görev yapmakta olan yöneticiler konuşmacı olarak katıldı.

SALDA'DA KİRLİLİK ALARMI SALDA'DA KİRLİLİK ALARMI

Doç. Dr. Gül Coşkun Değirmen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, Serik Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Balık, Serik Yüksek Öğrenim ve Bilim Vakfı Başkanı Hüseyin Barış Ünsal, alanında uzman öğretim üyeleri ve sektörden katılımcılar öğrencilerle bir araya geldiler.

Antalya Aquarium Genel Müdürü İsmail Arık, Meeting Point Türkiye Ürün Direktörü Mehmet Özseren, Rixos Hotels- Sungate Eğitim Müdürü Sayın Nevin Mert bilgilerini öğrencilerle paylaştılar. 

Serik İşletme Fakültesi ve Serik Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu’nun öğrencilerinin katıldığı etkinlikte konuklar, turizm sektöründen, turizm sektöründe geleceğin meslektaşları olan öğrencilerin kariyer planlarında dikkat edilmesi gereken unsurlardan ve kendilerinin deneyimlemiş oldukları hayat serüvenlerinden  bahsettiler.  Öğrencilere, kariyer adımlarında başarılı nasıl olunur, kişisel gelişim neden önemlidir sorularının cevaplarını verdiler.

Antalya Aquarium Genel Müdürü İsmail Arık konuşmasında öğrencilere; “Sizler hedeflerinizi belirlerken önce ne olmak istediğinize karar vereceksiniz. Siz kimsiniz bunu bilmelisiniz. Yabancı dil çok önemli bu konuda kendinizi geliştirmelisiniz. Kariyer yolculuğunuza bu şekilde başlayacaksınız. Çabalayın başarı size gelecektir.” Dedi ve kariyer gelişimlerine yöne verecek bilgileri paylaştı.

Meeting Point Türkiye Ürün Direktörü Sayın Mehmet Özseren ise şunları ifade etti; “Tecrübelerimizi sizlere genç arkadaşlarımıza aktarmak ve sizlere katkıda bulunmak boynumuzun borcu diye düşünüyorum. Eminim kafanızı karıştıran insanların sözleri vardır. Tam bu evrede sizleri yakalamak çok önemli sizlere fikren destek olmak gerekiyor. Turizm sektöründe olmuş olsanız çalışıyor da olsanız okulda edinmiş olduğunuz bilgiler mesleki hayatınızda karşınıza çıkacak ve diplomalarınız size büyük bir özgüven katacaktır. Kendinize güvenecek özellikleriniz ve bilgi birikimleriniz olmalı ama altı boş olmamalı kendinizi çok geliştirmelisiniz. Hemen genel müdür olunmaz basamakları aşağıdan yukarıya doğru azimle tırmanmak gerekiyor. Özellikle iş hayatında yabancı dil çok önemli sakın unutmayın bu yönde de çalışmalarınızı sürdürün. Ayrıca yaptığınız işi her şeyden önce sevmelisiniz, yaptığınız işten zevk almalısınız.”

Rixos Hotels-Sungate Eğitim Müdürü Sayın Nevin Mert ise iş hayatında kariyer gelişimi, eğitim süreçleri ile ilgili bilgileri ve tavsiyelerini öğrencilere iletti. Gençler “Aynaya baktığınızda; evet bu benim ve ben bunu başardım dediğinizde neler yaptığınızı anlayacaksınız” diyerek turizm alanında kendilerini nasıl geliştirebilecekleri, Rixos markası altında oryantasyon sürecinin nasıl gerçekleştiğini aktardı.

Haber: Osman Türkçe

Whatsapp Image 2024 05 30 At 09.28.54Whatsapp Image 2024 05 30 At 09.28.54 (1)Whatsapp Image 2024 05 30 At 09.28.53 (2)Whatsapp Image 2024 05 30 At 09.28.53 (1)Whatsapp Image 2024 05 30 At 09.28.52

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN