Art Arda Yakalandıkları Kanseri, Sevgileriyle Yendiler Art Arda Yakalandıkları Kanseri, Sevgileriyle Yendiler

MANAVGAT Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'nın talebiyle bağımsız denetçiler tarafından gerçekleştirilen denetimlerde yüksek başarı göstererek 'Bebek Dostu Hastane' unvanını kazandı.

Sağlık Bakanlığı, BM Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF iş birliğinde bebek ölümlerini azaltmak ve anne ve bebeklerin sağlıklı gelişimini sağlamak amacıyla 1991 yılında 'Bebek Dostu Hastane' projesini başlattı. Projeyle, hastanelerde 10 maddeden oluşan kriterler geliştirilerek, bebekler için en değerli besin olan anne sütüyle beslenmelerini sağlamak hedeflendi.

Manavgat Devlet Hastanesi'ne 'Bebek Dostu Hastane' Unvanı (2)

Sağlık Bakanlığı'nın talebi üzerine geçen günlerde Manavgat Devlet Hastanesi'ne ani bir ziyaret gerçekleştiren bağımsız denetçiler, incelemelerde bulundu. Hastanenin kadın doğum servisinde yapılan denetimde personele çalışmalarla ilgili çeşitli sorular soruldu ve fiziki mekanlar denetlendi. 2023 yılında 901 bebeğin dünyaya geldiği Manavgat Devlet Hastanesi'nde doğum yapan annelere de telefonla ulaşan ve kendilerine verilen bilgiler ve hastane bünyesinde faaliyet gösteren Gebelik Okulu'nda yeterli eğitim verilip verilmediği konusunda sorular sordu. Bağımsız denetçiler tarafından hazırlanan rapor geçen cuma günü açıklandı. Rapora göre Manavgat Devlet Hastanesi, il genelinde özel ve kamu hastaneleri arasında en yüksek puanı alarak 'Bebek Dostu Hastane' unvanını kazandı.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Deniz, kadın doğum servisini ziyaret ederek, çalışanları tebrik etti. Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde de incelemelerde bulunan Başhekim Deniz, kuvözlerde bulunan bebeklerin durumuyla ilgili bilgi aldı. Anne ve çocuk sağlığının çok önemli olduğunu söyleyen Başhekim Mehmet Deniz, "Bebek dostu hastane, Sağlık Bakanlığı'mızın, bebek ölümlerini azaltmak ve sağlıklı bebekler yetiştirmek için belirlediği kriterler ışığında 100 üzerinden 80 üstünde puan alan hastanelere Bebek Dostu Hastane unvanını veriyor. Hastanelerimiz bakanlığımızın talebi üzerine bağımsız denetçiler tarafından düzenli olarak denetleniyor. Hastaneler için bu bir prestij meselesi. Hem dünyada hem de ülkemizde kamu ve özel hastaneler Bebek Dostu Hastane unvanını alabilmek için yarışıyor" dedi.

Hastanede 2024 yılı içinde bu konuda denetim gerçekleştirildiğini aktaran Başhekim Mehmet Deniz, "Denetçiler multidisipliner çalışıyor. Servisinden temizlik görevlisine doktoruna herkese göreviyle ilgili sorular soruyor, hastanemizde mevcut olan gebelerle doğum yapıp, taburcu olanları dahi arayarak çeşitli sorular sordular. Bu anlamda yapılan çok titiz çalışmanın ardından 2024 yılı denetimlerinde ilimizde 100'e yakın özel ve kamu hastanesi denetlendi. Denetimler sırasında hastanemiz en yüksek puanı alarak birinci oldu" diye konuştu. Başhekim Mehmet Yılmaz, 2023 yılında Manavgat Devlet Hastanesi'nde 901 doğum gerçekleştiğini de söyledi. (DHA)

Manavgat Devlet Hastanesi'ne 'Bebek Dostu Hastane' Unvanı (1)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN