Belek'in Ak Partili Belediye Başkanı Yusuf Mecek, başka bir partiden Serik Belediye Başkan adayı olacağına ilişkin haberleri dedikodu olarak niteleyerek; Bir neferi olmaktan onur duyduğum Ak Parti'nin çatısı altında siyaset yürütme noktasında hiçbir problemim yoktur ve olmamıştır. dedi.
Yusuf Mecek, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Ragıp Okudan ile Ak Parti Serik ilçe merkezinde görüştü. Görüşmede Ragıp Okudan ve Yusuf Mecek birer açıklama yaptılar. Okudan, Mecek'in iki dönemdir Ak Parti'den belediye başkanı olduğunu belirterek şöyle dedi; Sayın başkan Mecek ile bugün kadar olan çalışmamızdan memnunuz ve bundan sonrası için de birlikte çalışmamız konusunda Ak Parti olarak bir problem yok. Başkanımız Belek'te çok iyi çalışmalar yapmış ve kendisini ispat etmiştir.
Belediye Başkanı Yusuf Mecek ise görüşme sonrası şu açıklamayı yaptı; Bazı basın yayın organlarında, şahsımla ilgili Başka partiden Serik Belediye Başkanlığı için aday gösterileceğime' ilişkin dedikodular dolaşmaktadır. Benim niyetim ise mevcut partimden yine belediye başkanı olarak görev yapmaktır. Onun için dedikodudan ve söylentiden öteye gitmeyen bu haber ve yazıları kaleme alanlar, aldıranlar bilmelidir ki; Bir neferi olmaktan onur duyduğum Ak Parti'nin çatısı altında siyaset yürütme noktasında hiçbir problemim yoktur ve olmamıştır. Parti yöneticilerimizin de benimle aynı duyguları taşıdığını biliyorum. Yeni Büyükşehir Yasası'ndan sonra, bana başka partilerde koltuk beğenenlere hatırlatmak isterim ki; Siyaset uzun soluklu bir iştir. Partimin vereceği her türlü göreve, dün olduğu gibi bugün de hazırım. Partim ve halkımızdan aldığım güçle, birlikte aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Benim, partimle, halkımızla dün kol kola, Beraber yürüdüğümüz bu yollarda' yarın da beraber yürüyeceğimize inancım tamdır. Bu dedikodular gösteriyor ki; hakikaten meyve veren ağaç taşlanıyormuş. Halka hizmet yapmayı görev edinmiş bir partinin belediye başkanı olarak siyasette dik durmayı ilke edinmişimdir. O nedenle bu dedikodu rüzgarları, kaya parçasından bir kum tanesi kadar parça bile söküp alamaz.