SALDA'DA KİRLİLİK ALARMI SALDA'DA KİRLİLİK ALARMI

ANTALYA'daki Profesyonel Türkiye adlı motosiklet kulübü üyeleri, arazide ve uzun yol sürüşlerinde güvenlik için telsizle iletişim eğitimi aldı. TRAC Antalya şube yönetimi tarafından verilen eğitimde motosiklet tutkunlarına hangi arazi koşullarında nasıl iletişim kuracakları anlatıldı.

Antalya'daki Profesyonel Türkiye motosiklet kulübü üyeleri, uzun turlar ve gezilerde güvenliği sağlamak amacıyla telsiz kullanmaya karar verdi. Gezilere katılan motosiklet tutkunlarının hem gidilen güzergah hem de yol durumuyla ilgili bilgilendirilmesi için kullanılması amaçlanan telsizler için Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi'nden destek isteyen kulüp üyelerine cemiyet binasında eğitim verildi.

TRAC Antalya Şube yönetiminden Hasan Oflaz ve Murat Özturan tarafından 50 motosiklet sürücüsüne verilen eğitimde telsizin kullanım amacı ve sürüş esnasında öncü ve artçıların nelere dikkat etmesi gerektiği anlatıldı. Cep telefonlarının hizmet vermediği arazi koşullarında dahi telsizden üst seviyede verim alınacağının anlatıldığı eğitimde, motosiklet sürücülerinin kullanacağı yasal frekans aralığı anlatılıp bu frekans aralığının dışına çıkılmasının yasak olduğu da vurgulandı. Hasan Oflaz telsiz cihazlarının teknik anlamda nasıl kullanılacağını anlattığı eğitimde Özturan da TRAC hakkında bilgiler verdi. Oflaz, "TRAC olarak kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra STK'lara da elimizden geldiği ölçüde bizden destek istedikleri her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Telsiz kullanımını kendi iş ve işleyişlerinin yanı sıra hobilerinde de nasıl kullanabileceklerini, yasal sınırlarını, teknik bilgileri anlatıyoruz. İlgileri için teşekkür ederiz" dedi.

Motosiklet kulübü üyeleri de verilen eğitimin verimli geçtiğini, sürüşlerinin artık daha güvenli olacağını söyledi. Profesyonel Türkiye Antalya İl Temsilcisi İhsan Rutbil, "Eğitim bizim için çok önemliydi. Bundan sonraki sürüşlerimiz için mutlaka birer telsiz alacağız ve tüm ekibimizin güvenliği için telsiz iletişimini kullanacağız. Teşekkür ederiz destekleri için" diye konuştu. DHA

Motosiklet (3)Motosiklet (1)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN