Kooperatif Başkanı Havva Okudan Oğuz; “Kadın gücünü Serik’te harekete geçiriyoruz” dedi.

Serik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Havva Okudan Oğuz Serikli kadınların merkezinde bulunacağı büyük bir proje ile ilgili çalışmalara başladıklarını söyledi.

“Kadınlarımız Üretecek”

Kooperatif Başkanı Havva Okudan Oğuz konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; “Kadın gücünü Serik’te harekete geçiriyoruz. S.S. Serik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi başkanı olarak, Kaymakamımız Sayın Cemal Şahin'le de paylaştığımız projemiz ve yeri hususunda ilgili Bakanlıklarla görüşmeler yapılmış olup gerekli çalışmalara başladık.

Projemizin kapsamında kadınlarımızın üretim yapacağı; Tarım İlçe Müdürlüğü’müzün üretim standartlarına uygun, hamur işi ürünler, tarhana, salça, baharatlar, soslar, reçeller, turşular, tahin, lokum vs. üretileceği bir üretim tesisi yapılacaktır. Yine Halk Eğitim Müdürlüğü’nün şartlarına uygun içerisinde dikiş kursları ve dikim odaları, el emeği ürünlerin üretileceği salon ve eğitiminin verileceği sınıflarlar olacaktır.”

“Türkiye geneline satış yapılması hedeflenmektedir”

Proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü’nün şartlarına uygun olarak; bale jimnastik salonlarının ve kreşin bulunacağı, bayanların hizmet vereceği kahvaltı, yemek, doğum günü, nişan vb. gibi etkinliklerin yapılabileceği bahçesi bulunan bir tesis oluşturulacaktır. Üretilen ürünlerin satışı için gerekli pazar ve büyük marketlerle anlaşmalar yapılması planlanmaktadır. Ayrıca internet ortamından tanıtımların yapılarak Türkiye geneline satış yapılması hedeflenmektedir.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN