RAPUNZEL' çocuk operası, Antalyalı minik seyircileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Sınırlı sayıda bilet kalan çocuk oyununda küçük sanatseverler, büyülü ormanda Rapunzel ile maceraya atılıyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi 2023-2024 sanat sezonuna 'Rapunzel' çocuk operası ile veda etmeye hazırlanıyor. Ahmet Sait Karabulut'un opera formatında bestelediği çocuk operası, 31 Mayıs Cuma günü saat 11.00-14.00 saatlerinde ve sanat sezonunun son temsili 3 Haziran Pazartesi günü saat 11.00'de Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.

Andersen'in en çok bilinen masallarından olan Rapunzel, besteci Ahmet Sait Karabulut'un müzikal temalarıyla öne çıkıyor. Zeynep Ergüven'in metinleştirdiği modernize hikayesiyle her yaştan izleyiciye hitap eden oyunun yönetmenliğini Sabri Özmener üstlenirken, dekor tasarımını Özgür Usta, kostüm tasarımını Gazal Ertan, koreografisini Kürşat Kılıç, ışık tasarımını Mustafa Eski üstleniyor.

Cuma günü peş peşe gerçekleşecek 'Rapunzel' çocuk operasında Rapunzel karakterini I. Meriç Karataş ve Betül Uzunoğlu Oruç, Leo karakterini Baha İşler ve Yusuf Yıldız, Cadı karakterini Seçil Fenercioğlu ve Tuğçe Oğuzülgen, Mia karakterini Ceren Tereci Aytekin ve Sinem Seçil Baddal, Bıdık karakterini Dağhan Ergün ve Ercan Uğur, Karga karakterini Erdi Can Aybaş ve Engin Yaman, Pölsnderndorf Büyücüsü karakterini Sılay Erman ve Oya Vural tarafından dönüşümlü canlandıracak. Antalya Devlet Opera ve Balesi Bale ve Orkestra sanatçılarının da yer aldığı eserde Orkestra Şefi Sait Karabulut.

Oyunun sınırlı sayıdaki biletleri Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek. DHA

Taş: “Demokrasiye Vurulan Bir Darbedir” Taş: “Demokrasiye Vurulan Bir Darbedir”

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN