Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle düzenlenen ‘100. Yılda Satranç Tarih ile Buluşuyor' etkinliğinde 7 tur süren satranç turnuvası düzenlendi.

Serik Kaymakamlığı Cumhuriyet' in 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında; Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ‘100. Yılda Satranç Tarihle Buluşuyor' etkinliği Aspendos Antik Tiyatroda yapıldı.

Turnuvada sporcular 2 kategoride mücadele ettiler. 7 tur sonunda 7-12 yaş kategorisinde: 1. Arif Ege Okudan 2. Mehmet Şehim Dere 3. Cenk Orhun Şahin Olurken Açık Yaş Kategorisinde: 1. Uğur Can Hatırlı, 2. Sait Malacı 3. Ahmet Sarı oldu.

Turnuva sonucunda 1. olanlara akıllı saat 2. olanlara dijital saat, 3. olanlara kol saati ödülü verildi. Dereceye giren sporculara ödüllerini Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Tsf Serik Temsilcisi Serkan Çakır, Hakemler Mehmet Oral, Yasin Zengin ve Ünsal Köse verdiler.

Satranç Turnuvası ile ilgili olarak Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen; “Dünyanın en iyi korunmuş tiyatrolarından biri olan Aspendos Tiyatrosu bu defa dünyanın en eski oyunlarından biri olan Satranca ev sahipliği yaptı. Dereceye giren ve turnuvaya katılan tüm yarışmacıları tebrik ederim. Ödüllerimizi temin eden Serik Belediyesi' ne teşekkür ederiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.' dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi