2016 Serik Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Satranç Turnuvası Yükseliş Eğitim Kurumları'nda yapıldı.

Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Türkiye Satranç İlçe temsilciliğince organize edilen Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları desteğiyle düzenlenen turnuva Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumlarında yapıldı.4 kategoride 79 sporcunun katıldığı turnuvada bir Alman ve bir İran asıllı sporcu yarıştı.

Cumartesi günü başlayan turnuvanın açılış konuşmasını Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık yaptı. Çalık, ''Satrancın zihinsel gelişim açısından önemli bir spor olduğunu vurguladı.Turnuvaya katılımın ve ilginin yoğun olması,satranç sporunun nedenli yaygınlaştığının göstergesidir. Bu turnuvanın önümüzdeki yıldan itibaren ilçemizde Belediye Başkanımızın da desteklerini alarak  gelenekselleşeceğini gerek yurt içinden gerek yurt dışından katılımlarla bu sporun ülkemizde yaygınlaşmasını amaçlıyoruz'' dedi. Çalık daha sonra sembolik olarak ilk hamleyi yaparak turnuvayı başlattı.

Serik Gençlik Spor Müdürü Mevlüt Özen de konuşmasında; ''Bu tür turnuvalarla ilçemizde satranç sporunun geliştirme gayreti içinde olduklarını, turnuvaya ev sahipliği yapan Özel Akdeniz Yükseliş Kurumlarına Necmettin Çalık nezdinde tüm Akdeniz Yükseliş Kurumları çalışanlarına teşekkür ediyoruz'' dedi.

Turnuvada Serik Satranç Temsilcisi Serkan Çakır Başhakem Hüseyin Yazıcı, Başhakem Yardımcısı Ünsal Köse ve Hakem Hidayet Oktay görev aldı.


 

Editör: Haber Merkezi