Serik Orhangazi MTAL öğrencileri Türkiye siber güvenlik finaline kalmayı başardılar.

5. Liseler Arası Ulusal Bayrağı Yakala yarışmasında finalistler belli oldu. Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılına özel, Türkiye genelinde 5.’si düzenlenen , ‘Liseler Arası Bayrağı Yakala Yarışması’nda 18-19 Mayıs 2024 tarihlerindeki çevrim içi yarı final aşaması yapıldı.

Uluslararası Proje Tamamlandı Uluslararası Proje Tamamlandı

Serik Orhangazi MTAL öğrencileri yarı finali geçerek Türkiye finaline kalmayı başardılar. Orhangazi MTAL Okul Müdürü Murat Kılıç, Danışman Öğretmen Ahmet Özçakır; öğrenciler Yasin Süer, Halil Soykara ve Ahmet Başarslan elde edilen büyü başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını ve hedeflerinin Türkiye birinciliği olduğunu belirttiler. Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram ekiz de elde edilen başarıdan dolayı okulu ve öğrenciler tebrik ederek finalde başarı diledi.

Yarı finallerde Türkiye’nin dört bir yanından liseliler, büyük final için siber güvenlik yeteneklerini gösterdiler. 46 farklı ilden ‘Siber Vatan’ın güçlenmesinde ben de varım.’ diyen 376 öğrenci 24 saat boyunca aralıksız mücadele etti. Yapılan elemelerde finale kalan takımlar, aldıkları puanlarla birlikte okulları ve illeriyle sıralamayı oluşturdular. Serik Orhangazi MTAL yarı finali geçen 15 okulun içinden- 7. sırada yer almayı başardı.

Ulusal ölçekte düzenlenen ‘Bayrak Sende’nin finalinde yarışmaya hak kazanan 11 ilden (İstanbul, Ankara, Bursa, Tekirdağ, Zonguldak, Çanakkale, Antalya, Bartın, Nevşehir, Gaziantep ve Mersin) 15 takım ve 45 öğrenci, 25 Mayıs 2024’te Teknopark İstanbul Küp Kuluçka Merkezinde yetkin hacking becerilerini göstermek adına bir araya gelecek.

Haber: Osman Türkçe

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN