Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor” Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor”

MHP Serik İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ilk yardım eğitim seminerinde katılımcılara, Heimlich manevrası, kalp masajı ve suni teneffüs eğitimi verildi.

MHP Serik İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirilen eğitim seminerine, MHP Serik İlçe Başkanı Osman Üstünmet, MHP Serik İlçe Yönetimi, MHP Serik Belediyesi Meclis Üyeleri, TÜRKAV Serik Temsilciliği üyeleri, KAMUSEN Serik temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Eğitim öncesi konuşma yapan MHP Serik İlçe Başkanı Osman Üstünmet şunları söyledi; “Son günlerde restoranlarda, kafelerde ve sokaklarda yiyeceklerin nefes borusuna kaçması sonucunda nefes alamayan insanlarımızı görmekteyiz. Bu doğrultuda Milliyetçi Hareket Partisi olarak MHP Serik ilçe yönetimi, Ülkü ocakları, TÜRKAV Serik Temsilciliği, Kamu-Sen temsilcileri ile birlikte bir farkındalık yaratmak maksadıyla toplumdaki vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla bu toplantımızı gerçekleştiriyoruz.

Son zamanlarda bazı kamu kurum ve kuruluşlarında bu tarz ilk yardım dersleri veriliyor. Biz bunun MHP olarak daha da yaygınlaştırılmasını, herkesin bu tarz etkinliklere katılarak özellikle Heimlich manevrası ile kalp masajını herkesin öğrenmesi noktasında bir çalışma içerisine girdik. Bu doğrultuda bir seminer gerçekleştiriyoruz. Burada amacımız kamuoyunu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek. MHP ilçe teşkilatı olarak bundan sonra da bu tarz eğitimlere devam edeceğiz.”

Konuşmanın ardından ilk yardım eğitmeni Menderes Kesgin tarafından katılımcılara acil ilk yardım yöntemlerinden boğulma gibi durumlarda tıkanan hava yolunu açmak için yapılması gereken Heimlich manevrası ile suni teneffüs ve kalp masajı eğitimi verildi.

Haber: Osman Türkçe

Mhp (3)-1

Mhp (1)-3Mhp (4)-1Mhp (5)Mhp (6)Mhp (7)Mhp (8)Mhp (9)Mhp (10)Mhp (11)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN