Su ve gıdanın biyogüvenlik penceresinden tartışılacağı çalıştay Pazartesi günü Serik’te düzenleniyor.

Serik Yükseköğrenim ve Bilim Vakfı, ‘Biyogüvenlik Perspektifinden Su ve Gıdayı Tartışmak’ temasıyla ‘Su ve Biyogüvenlik Çalıştayı’ düzenleyecek.

Serik Belediyesi Konferans Salonunda yapılacak olan toplantıya, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) yetkilileri, bürokratlar, akademisyenler, uzmanlar katılacaklar. 8 Ocak Pazartesi günü saat 09.00’da başlayacak ve sat 17.00’da sona erecek olan çalışatay vatandaşlara açık olacak.

Çalıştayın açılış konuşmalarını; Yükseköğrenim ve Bilim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Barış Ünsal, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, Antalya İl Tarım Ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal ve Serik Kaymakamı Cemal Şahin yapacaklar.

Açılış konuşmaları ve plaket töreninin ardından iki oturum şeklinde gerçekleşecek panelin 1. Oturumunda Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Sayın Abdullah Ünlü moderatörlüğünde ‘Antalya’da Suyun Geleceği ve Gıda Güvenliği’ tartışılacak.

Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi’nden Köksal Aydınşakir, ’2023-2027 Yılı Antalya İli Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı’, Antalya Tarım Konseyi’nden Gonca Ertok, ‘Antalya Tarımında Sulama Problemleri ve Çözüm Önerileri’, DSİ 13. Bölge Müdürlüğü (Bölge Müdür Yrd.) Tuncay Aykan ‘’İklim Krizi Karşısında Antalya Tarımında Sulama Planlaması’ ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İzzet Kaş, ‘Modern ve Basınçlı Sulama Destekleri’ konularında konuşmacı olarak yer alacak.

2. Oturumda ise Tarımda Biyogüvenliğin Yeri ve Önemi konusu Alanya Üniversitesi Prof. Dr. Birol Saygı moderatörlüğünde yapılacak.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nden Birgül Özen ‘’Cartagena Biyogüvenlik Protokolü Ve Ulusal Yol Haritası’’, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nden Ümit Mirza Çavuşoğlu ‘’Yaş Meyve Ve Sebze Ticaretine Biyogüvenlik Penceresinden Bakış’’, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden Müslime Tansıseven ‘’Tarımsal İşletmelerde Biyogüvenlik Önlemleri’’, Fao’dan Sayın Veysel Dönderalp ‘’Küresel Gıda Güvenliği İçin Atoms4Food İnisiyatifi’’ konularında konuşmacı olarak yer alacak.

Yükseköğrenim ve Bilim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Barış Ünsal çalıştay ile ilgili şunları söyledi; “Yükseköğrenim ve Bilim Vakfı olarak; Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ( FAO ), Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Serik Kaymakamlığı, Serik Belediye Başkanlığı ve Alanya Üniversitesi işbirliği ile 08.01.2024 pazartesi saat 09.30’da Serik Belediyesi konferans salonunda “Biyogüvenlik Perspektifinden Su ve Gıdayı Tartışmak” temasıyla düzenlenecek olan “Su ve Biyogüvenlik Çalıştayı’na” halkımızın katılımından mutluluk duyarız.

“Dünya üzerindeki tüm canlıların hayatlarını sürdürebilmek için gereksinim duydukları su ve gıdanın biyogüvenlik penceresinden tartışılacağı çalıştayın ülkemizin en önemli tarım merkezlerinden birisi olan ilçemizde yapılıyor olması ilçemiz adına çok önemlidir.

Taş: “Demokrasiye Vurulan Bir Darbedir” Taş: “Demokrasiye Vurulan Bir Darbedir”

Milli güvenliğin sadece askeri olmadığını, gıda ve su yani tarım olduğunu, sağlık olduğunu, ilaç olduğunu da unutmamız gerekir. Bu bilinçle çalıştaya katılım sağlayarak vereceğiniz destek için teşekkürü şimdiden borç biliriz.”  Haber: Osman Türkçe

 

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN