Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor” Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor”

ANTALYALI şairleri ve şiir severleri 29 yıldır buluşturan 'Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi' etkinliği, yaz mevsimin başlamasıyla birlikte Konyaaltı Plajı'na taşındı.

Şair- yazar Musa Fırat'ın moderatörlüğünde bu ay 348'ncisi gerçekleşen 'şiir buluşmasına' şair ve şiir severlerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Sazlı- sözlü gece de bir yandan şiirler yorumlanırken, bir yandan da direnişin simgesi olarak bilinen 'sarı yazmanın' bu ay ki sahipleri muhtar Müge Kutluay Kara, muhtar Seçil Orak, Yonca Akçan'a alkış eşliğinde yazmaları teslim edildi.

ŞİİR SEVER MUHTARLAR

Geceye, ünleri Antalya'nın sınırlarını aşan şairler Naim Tuncalı, Cahit Çakçıl, Harun Yiğit'te şiirleriyle destek verdi. Şiir sever Deniz Mahallesi Muhtarı M. Zafer Öztürk, Demircikara Mahallesi Muhtarı Müge Kutluay Kara, Kışla Mahallesi Muhtarı Seçil Orak, Yeşilova Mahallesi Muhtarı Ahmet Akçan'da yazdıkları birbirinden güzel şiirlerini Nuri Altunay, Serdar Baysal, Yalçın Ersoy'un bağlaması, Ali Patoğlu, Deniz Turan'ın gitarları, Raşit Sönmez'in neyi eşliğinde seslendirdi.

ÜNLÜ İSİMLER HATIRLANDI

Aşık Mahsuni, Edip Cansever, Sait Faik Abasıyanık, Nurullah Ataç, Necip Fazıl Kısakürek, Haldun Taner, Zeki Alasya, Türkan Saylan gibi bir çok ünlü isimlerin de hatırlandığı gece boyunca şiir yanında unutulmayan masallar da anlatıldı, ateş dansı gösterisi izlendi.

Konyaaltı Cemevi Türk Halk Müziği Topluluğu da zihinlerde yer etmiş türkülerle geceye ayrı bir renk kattı, plaj şiirlerle, türkülerle yankılandı. (DHA)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN