Tekeli Ortaokulu’nda 2020 yılından itibaren Türkçe Öğretmeni Hasan Kara tarafından uygulanan kitap okuma projesi bu yıl bir yenisi eklendi.

5. sınıf öğrencileri MEB “Dilimizin Zenginliği Projesi” ışığında kitap okuma projesini gerçekleştirdi. Projenin ödül programına, Serik Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldırım, Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Serik Gençlik ve spor Müdürü Mevlüt Özen, Tekeli Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı  Av. Binnaz Büyükkurt, okul aile birliği üyeleri, okul müdürleri, veliler, öğretmenler, öğrenciler katıldılar.

Hasan (3)-1

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı başında Tekeli Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hasan Kara’nın yürüttüğü projede öğrenciler, okurken okuduklarını anlayıp Türk kültürüne ait değerleri özüne alan bireyler olmak amacıyla seçtikleri 8 kitabı yıl boyunca okudular. Her ay seçilen kitabın birini okuyup özgün olarak hazırlanan MEB kazanım testleri ve beceri temelli soruları niteliğindeki çoktan seçmeli sorulardan kitap sınavı oldular. Ayrıca ilgili ayın kitabını sınav sonunda içerik ve üslup olarak değerlendirdiler.

Tekeli Ortaokulu Konferans Salonunda yapılan ödül töreninde protokol tarafından  katılım sağlayan tüm öğrencilere katılım belgesi  verildi.

Okul Müdürü Özay Ala; “Kitaplar, geçmişin ortak mirasını nesilden nesle taşıyan köprülerdir. Çocukların kendilerini ve içinde bulundukları toplumsal yapıyı layıkıyla tanımaları ve kavramaları için onlara destek olacak kaynak kitaplardır. Bu amaçla Türkçe Öğretmenimiz Hasan Kara rehberliğinde uygulanan kitap okuma projemiz öğrencilerimizin kültürümüzün nefesini daha yakından hissetmesini sağlayacaktır. ‘Kitap okumasaydım bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım.’ diyen Atatürk, kitap okuma projemizin gerekliliğini açıkça ortaya koymaktadır. Ayrıca projemizin ödül törenine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İkram Ekiz’e ve tüm misafirlerimize, her türlü etkinliğimize destek veren belediye başkanımız Sayın Kadir Kumbul’a ve Kaymakamımız Sayın Cemal Şahin’e teşekkür ederiz.” dedi.

Satrançta Şampiyon Oldular Satrançta Şampiyon Oldular

Haber: Osman Türkçe

Hasan (4)-1Hasan (5)-1

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN