VARSAK Güreş Sahası'nı şehre kazandıran Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, güreş müzesi, kadim güreşlerin kurumsallaştırılması, ilçelere güreş eğitim merkezi yapılması ve başpehlivanlara Büyükşehir desteği müjdesi verdi. Tütüncü, “Yeni dönem, güreşin de altın çağı olacak" dedi.

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, pehlivanlara güreş sahası sözünü tuttu. Varsak bölgesinde Aktoprak Mahallesi'nde yapımı tamamlanan er meydanı, pehlivanların hizmetine sunuldu. Kapalı tribünü, 2 bin metrekare çayırı, soyunma odaları ve otoparkıyla Antalya'nın yağlı güreşteki başarısına yaraşır bir tesis olan Varsak Güreş Sahası, geçen pazar günü törenle hizmete açıldı.

Başkan Hakan Tütüncü, törende yaptığı konuşmada, Varsak bölgesinde ata sporunun çok sevildiğini anımsattı. Varsak bölgesinde, son 5 yıldan bu yana geleneksel yağlı güreşlerin düzenlediğini aktaran Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güzel bir geleneğe dönüşen Varsak Güreşlerine bir er meydanı yapalım istedik. Aktoprak Mahallesi'nde tesisi yapacağımız uygun araziyi bulduk. Projeyi hazırladık ve geçtiğimiz yıl güreş sahasının inşaatını başlattık. Projeyi hazırlarken sahayı biraz daha büyük yapalım istedik. Bu tesis ile Varsak'ın güreşte merkez olmasını arzu ettik. Sahaya üzeri kapalı bir protokol tribünü yaptık. Tesisin yapım maliyeti 20 milyon TL buluyor. Sahanın alt yapılarını yaptık. Portatif tribünlerin kurulabileceği alanları da hazırladık. İnşallah önümüzdeki süreçte bu tesis, dört tarafına tribün yapılarak, Türkiye'nin ve Antalya'nın en güzeli olmaya aday bir güreş sahası olacak."

Tütüncü, nisan ayında ramazan bayramından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi işbirliğiyle Varsak çayırında güzel bir güreş organizasyonu düzenleyeceklerini kaydetti.

Başkan Tütüncü, konuşmasına şöyle devam etti: "Başta Elmalı Güreşleri olmak üzere Antalya'nın mevcut güreş organizasyonlarını Türkiye genelinde tanıtmak, katılımı artırmak şehre bir vefa borcumuzdur. Tesis, müze, kadim güreşlerin kurumsulaşması, alt yapı ve tanıtım dedim. Bütün pehlivanların Büyükşehir Belediyesi ile çalışabileceği imkanları bulabileceğini söyledim. Güreşin içerisine siyaset, siyasetin içerisine güreşi sokmayacağımı söyledim. Bunlar güreş camiasına taahhütlerimdir. 1 Nisan 2024 tarihinde başlayacak yeni dönem, güreşin de altın çağı olacak. " DHA

T U T U N C U 1 N I S A N G U R E S I N D E A L T I N C A G I O 245704T U T U N C U 1 N I S A N G U R E S I N D E A L T I N C A G I O 245703T U T U N C U 1 N I S A N G U R E S I N D E A L T I N C A G I O 24570

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN