17 yılda yüzlerce öğrenci yetiştirip, mezun ederek Türkiye'nin en iyi okullarına, üniversitelerine gönderen Yükseliş ailesi (AYK) artık eğitimde bir marka olarak Türkiye genelinde ‘Bilinirlik' seviyesine ulaşmış durumda.

Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları bünyesindeki Akdeniz Yükseliş Koleji 17 yıldır aralıksız başarı odaklı olarak çıtasını sürekli yükselterek yoluna devam ediyor.

Günümüzdeki adı ile LGS yani ortaokulda liselere geçiş sınavlarında başarı çıtasını, başarı çizgisinin sürekli üstünde tutarak; hiç düşüş göstermeyerek büyük bir başarıya imza atan Yükseliş Koleji camiasını kutluyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

Yüzde 10'da 78 Öğrenci

Geçmiş 16 yılda olduğu gibi bu yılda Yükseliş Koleji LGS 1. yerleştirme sonuçlarının göre 24 öğrencisini Antalya'nın önüne gelen Fen Liselerine yerleştirirken; 15 öğrencisini de proje okulu olarak adlandırılan puanlı Anadolu Liselerine yerleştirmeyi başardı.

2023 yılı LGS sonuçları açıklandığında yüksek dilimlerde puanlar elde eden Akdeniz Yükseliş Koleji bu yıl LGS'de sorulan 90 sorudan 81 ve üzeri net çıkaran 20 öğrenciye sahip. Yine bu 20 öğrenci dışında birçok öğrencisi üst yüzdelik dilimlere girmeyi başardı. LGS sonuçlarına göre Yükselişli 3 öğrenci %0'lık, 10 öğrenci %1'lik, 12 öğrenci %2'lik, 15 öğrenci %3'lük, 16 öğrenci %5'lik 22 öğrenci de %10'luk başarı dilimine girdiler.

24 Fen Lisesi ve 15 Anadolu Lisesi kazanan öğrenciler dışında Yükseliş Koleji'nde eğitim gören ve çok iyi yüzdelik dilimlere giren birçok öğrenci de diğer Fen ve Anadolu Liselerine tercihleri yapmayarak; tercihlerini doğrudan Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları içerisinde yer alan Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesine kayıt yaptırarak kullandılar.

‘Bilinirlik Seviyesi'

17 yılda yüzlerce öğrenci yetiştirerek, mezun ederek Türkiye'nin en iyi okullarına, üniversitelerine gönderen Yükseliş ailesi artık eğitimde bir marka, bir aile bir olmuş ve Türkiye genelinde bir ‘Bilinirlik' seviyesine ulaşmış durumda.

Bugün bütün Dünya'da kabul edilen gerçeklik şudur. Eğitim, tarım, sağlık gibi alanlar çok zor, yoğun, emek isteyen, geleceğe yatırım için olmazsa olmaz olan ve bütün toplumlar için en önemli sektörlerdir. Eğitim sektörü ise hem uzun vadeli hem insana yatırım yapılan hem de yoğun emek, fedakarlık isteyen bir alandır.

İşte bu alanda geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük başarı elde eden Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları camiasını başta Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık olmak üzere; Yükseliş Koleji Müdürü Savaş Sargın'ı, yönetim kurulu üyelerini, idarecilerini, öğretmenlerini, çalışanlarını, öğrencilerini, velilerini ve Yükseliş ailesini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum.

Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Yükseliş Koleji'nin başarılarının; Serik, Antalya ve Türkiye için devam etmesini diliyorum.

Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi