Serik'e turizm ile ilgili farklı alanlar kazandırmaya devam eden Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan son olarak Boğazkent ile ilgili 12 noktaya yeni tesislerin yapımı ile ilgili sözleşmeyi Ankara'dan alarak Serik'e döndü.

Bugün gazetemizin manşetinde yer alan haberde okuyacağınız gibi; Belediye Başkanı Enver Aputkan ve ekibi geçtiğimiz Salı günü Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ankara'da Boğazkent'teki 12 noktaya yeni tesis yapımı ile ilgili sözleşmeyi imzalayarak ilçeye döndü.

Belek Orman-Piknik Alanı

Geçtiğimiz 2022 yılı Kasım ayında yine aynı Bakanlıktan yaklaşık 462 dönümlük Boğazkent Mahallesi'ndeki günübirlik alanının tahsisini 10 yıllığına Serik Belediyesi'ne kazandıran Aputkan ve ekibi 2023 yılında ise tahsisler ile ilgili girişimlerini sürdürdü.

Tahsisler ile ilgili yapılan bu çalışmalar 2023 yılı Temmuz ayında meyvelerini verdi. İlk olarak Belek Mahallesi'nde bulunan orman parkı alanı 20 yıllığına Serik'in oldu.

Belek Günübirlik Alanı'nın kuzeyinde bulunan yaklaşık 95 dönümlük alan Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan ihale sonucu tahsisi Serik Belediyesi'ne kazandırılması ile birlikte bu alanda Serik halkı için yeni bir mesire-piknik alanı yapılması ile ilgili çalışmalar hız kazanmış oldu.

Aputkan ve Ekibini Kutluyoruz

Son olarak ise 18 Temmuz Salı günü Boğazkent'teki 12 noktaya yapılacak olan mini tesislerin tahsisi Serik'e kazandırmış oldu. Söz konusu 12 nokta Serik Belediyesi Boğazkent Tesisleri'nin bulunduğu alandan başlayarak oteller bölgesini geçip Köprüçay Irmağı'na kadar olan alanı kapsıyor.

Yaklaşık 10 ay içerisinde 3 farklı tahsisi Serik'e kazandıran Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan'ı, ekibini, çalışma arkadaşlarını öncelikle kutluyoruz.

Serik'in Halka Açık Alanları

5, 10, 20 ya da daha çok yıllık bu tahsisler ile birlikte bu tarz; Serik'in halka açık alanlarının hem halkın hizmetine sunulması hem Serik'in uhdesine geçmesi hem de vatandaşa açık olması oldukça önemli.

Çünkü turizm alanları her zaman ‘rantı yüksek' alanlar olarak ‘girişimcilerin' iştahını kabartır ve bu alanda ile ilgili girişimde bulunmak isterler.

İşte bu sebeple bu alanların farklı kesimleri kaptırılmadan Serik'e kazandırılması; hem Serikliler hem Antalyalılar hem de Serik'e gelen misafirlerin kullanımında olacak olması oldukça önemli.

Belek ve Kadriye Günübirlik Alanları

Gazeteci kimliğimizle, bütün Serik kamuoyu, STK'lar, siyasi partiler ve yetkililerle birlikte Belek ve Kadriye günübirlik alanlar için yapılan mücadeleye destek vermiştik.

İnşallah bundan sonraki süreçte Serik'in diğer iki önemli günübirlik alanı olan Belek ve Kadriye sahilleri de Serik Belediyesi'nin; dolayısı Serik'in tasarrufuna geçmesi en büyük temennimizdir. Bu konuda Belediye Başkanı Sayın Aputkan'ın, siyasi partilerin, STK'ların, tüm yetkililerinin ve Serik kamuoyunun çalışmaları ve mücadelelerini sürdüreceklerine de eminiz.

Tahsisi alınarak Serik'e geçen alanlar ile ilgili emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde Belek ve Kadriye günübirlik alanlarının da en kısa zamanda Serik Belediyesi'ne dolayısıyla Serik'in tasarrufuna geçmesini temenni ederek bu yolda çalışma yapacak herkese destek veriyor, teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.

Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi