AK Parti Serik Belediye Başkan aday adayı Mimar Bülent Aydın, Native Kafe’de gerçekleştirilen toplantıda Serik’te görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Ak Parti aday adayı Bülent Aydın neden aday olduğundan, hedeflerinden ve Serik ile ilgili projelerinde bahsetti. Serik’te değişim zamanın geldiğinin altını çizen Aydın, Serik’in gelecek 50 yılının planlaması gerektiğini ifade etti.

“Değişim Şart Olduğunu, Yenilenme Şart”

AK Parti Serik Belediye Başkan aday adayı Mimar Bülent Aydın açıklamalarında şunları söyledi; “Otuz yıllık meslek hayatımda ben de Serik’in sorunlarını herkes kadar bilen bir insanım. Tabii ki bundan önce dönemlerde büyüklerimizi destekledik. Onların da bu memlekete değerleri tartışılmaz. Hepsinin bu memlekete hizmetleri vardır. Ama şu geldiğimiz noktada artık şehrimiz büyüdü. Kalabalıklaştı. 150 bin nüfusumuz oldu. Artık değişim zamanı. Çünkü şehre yeni bir bakış açısı getiremediğiniz zaman değişim olmayacaktır. Onun için kesinlikle değişimin şart olduğunu, yenilenmenin şart olduğunu düşünen bir insanım. Bu orada ne yapacağız? Tabii ki birbirimizi dinleyeceğiz. Birbirimizle oturup istişare edeceğiz. Birlikte yöneteceğiz içinde otelcisi de, sanayicisi de, esnafı da turizmcisi de bu memleket hepimizin memleketi. Ama öncelikli olarak hangi açıdan bakmamız lazım?”

“Bizim Ne Eksiğimiz Var?”

“Denizi çok seven bir insanım, denizin kokusunu almadan yaşayamam. Benim bakış açıma göre bu memleket denizle bütünleşmeli. Yurt içinde birçok deniz kenarı ilçelerimiz var. Bunları hepimiz gördük, gezdik. Gidiyoruz da sürekli olarak. Ama baktığınız noktada biz bir türlü deniz kenarı ilçesi olamadık. Bir Gazipaşa’yı yakalayamadık. Hadi Manavgat’ı boş ver Gazipaşa'yı yakalayamadık. Kemeri geçtim. Demre’yi Finike'yi de geçtim. Bizim ne eksiğimiz var?”

“Çok Ciddi Kilit Projelere İhtiyaç Var”

“Şimdi yöneticilerimiz ne istediyse aldı. Doğru Demek ki bu memleketle ilgili ilçe yöneticilerimiz bunları istemiş. Ama bu memleket için, gençlerimiz için bunlar yeterli değil. Artık Serik’in kabuğunu kırma zamanı, değişim zamanı. Bu memleketin gerçekten çok ciddi kilit projelere ihtiyacı var. Bunlar doğrudur. Bunları da ilerleyen günlerde tabii ki açıklayacağız. Şimdi bazıları Belek Turizm Merkezi denilmesini yadırgıyor. Dünyanın tanıdığı bölge burası, biz ne yapıyoruz? Bununla ilgili hiçbir çalışmamız yok. Bundan kaçıyoruz hatta. Biz bundan niye kaçıyoruz? Bizim memleketimizin altın anahtarı bana göre. Eğer ki biz bunu iyi parlatabilirsek, iyi ön plana çıkabilirsek, sahildeki yerleşim alanlarıyla birçok yapılacak kilit projelerle şehre bütünleştirebilirsek ben eminim ki bu şehir daha iyi noktalara gelecektir.”

“Bu Şehrin En Az 50 Yılının Planlanması Lazım”

“Şunu açık yürekte söylüyorum. Bu şehrin en az 50 yılının planlanması lazım. Yeni bir master plan lazım. Yollarıyla çevre yoluyla işte yeni otogarıyla, haliyle, planlanıp yeni merkezler kurulması lazım. Bu tabii ki her yeri imara açalım anlamına gelmiyor. Öyle bir dünya yok. Ama planlama olmazsa bu şehrin nereye gittiği de belli değil.”

“Tapu Sorunu”

Tabii ki bunun yanında bir sürü sorunlarımız da var tapu sorunumuz var. Şehrin gelişememe sebeplerinden bir tanesi tapu sorunu. Bunu bilmeyen yok artık. Tapu sorunu olan yerde yapılaşma olmaz. İmar planı olmaz. On sekiz uygulaması yapılamaz. Ruhsat verilemez. Müteahhit giremez. Bu şehir gelişemez. Bunun acilen çözülmesi lazım. Onunla ilgili de tabii ki düşüncelerimiz var. Belki hepsini yerel yönetim çözemeyebilir. Belki hepsini mahkemeler çözemeyebilir. Ama Cumhurbaşkanı çözer, gerekirse Sayın Cumhurbaşkanı'nın kapısında yatmak lazım. Birçok örnekleri var. Bizde niye yok? Biz niye istemiyoruz bunların yapılmasını? İstemeliyiz”

 “70’e Yakın Kadromuz Var”

“Yapacağımız yeni master planı muhakkak şehri nereye götüreceğimizi, yeni merkezlerin nerede kurulacağı ortaya çıktı. Bununla ilgili şu anda 70’e yakın mühendis kadromuz var, çoğunluğu da genç. İçinde şehir plancılarımızın, haritacıların, avukatların olduğu bir kadromuz var. İnşallah adaylığımız olursa bunlarla birlikte projeleri daha detaylı bir şekilde çalışıp halkın önüne çıkacağız. 5 yılı doldurup gitmenin mantığı yok.”

“Dürüstlük Yetmiyor”

“İyilik yetmiyor. Dürüstlük yetmiyor. Onun için bir an önce müdahale gerekiyor. Yani ben insanların büyüklerin bu konuda bu dönem duyarlı olacağını düşünüyorum. Hiç kimsenin egolarına yer verilmeden bu memleket için gerçekten hizmet edecek insanların gelmesi gerekiyor. Kadroların kesin yenilenmesi gerekiyor. Bakış açısı artık değişmeli. Biz değişim için gelmek istiyoruz.”

 “Çınaraltı  Ve Cuma Pazarı”

“Çınaraltı bizim çocukluğumuzun geçtiği. Korunması gereken, maneviyatı olan bir yer. Bunu inkar etmek mümkün değil edemeyiz. Cuma pazarı bizim için çok önemliydi. Maalesef şu anda atıl bir şekilde memlekete hiçbir değer katmıyor. Bunlar üstüne de ciddi çalışmalar yapmak lazım. Eğer ki şehrin merkezini yeni merkezler kurarak başka alanlar oluşturursak, şundan kesinlikle eminim ki şu andaki Çınaraltı merkez olabilir. Bunun yanındaki kurumlar da bu şehrin dışına çıkarsa, okullar da olabilir, Belediye bile olabilir, şu anda bilemiyorum, planlamaya bağlı.”

“Şu Anda Trafik Üst Üste.

“Şehrin trafiği de rahatlayacaktır. Daha nostaljik bir görünüme daha kaliteli bir hale dönüşecektir. Şu anda trafik üst üste. İnsanlar üst üste. İnsanlar ne ticaretten zevk alıyor, ne yürümekten zevk alıyor. Bunları artık kaldıralım. Tabii alt belediyenin yapacağı projeler kısıtlı. Bizim kesinlikle bu memleketin devlet desteğine, devlet desteğiyle birlikte yeni ciddi projelere ihtiyacı var. Tabii merkez hükümet ve büyükşehir de dahil, büyükşehirden de ciddi destekler alınmalı. Çünkü yapacağınız projelerin birçoğu büyükşehir onayı, olmadan olmaz.”

“Belek Turizm Merkezi Yeniden Şahlanmalı”

Turizm tabii ki önemli, turizm olmazsa olmaz. Artık bu memlekette turizm parlatılmalı, üstüne gidilmeli. Belek Turizm Merkezi yeniden şahlanmalı. Belek, Kadriye, Boğazkent eski heyecanını kaybetti. Çünkü senden daha iyileri var. Daha iyisini yapmalıyız. Şimdi esnaf bana diyor ne yapacaksın? Daha iyisini yapacağız. Yapmak zorundayız. Bu memlekete değer katacaksak. Artık 2 dönemdir çöplüğe döndü. Yanlış anlamasın kimse. Bunu açık yürekle söylüyorum. Bunları artık tamir etme zamanı.”

ANTALYA'DA SAĞANAK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ ANTALYA'DA SAĞANAK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

“Gençler İçin Projeler Üretmeliyiz”

“Birazcık artık insanları dinleyelim. Tabii ki gençler bizim için çok önemli. Gençler her sene yanımıza stajyerler mimarlar gelir. Hiçbiri bu memlekette durmak istemiyor. Neden? İşte sosyal ortam yok. Yaşam için uygun alanlar yok. Hepsi Antalya'ya gitmek istiyor. Yada başka şehirlerde yaşamayı. Gençleri burada tutmak için onlara yönelik projeler üretmeliyiz. Onlar sosyal alanlar oluşturuyoruz. En azından ders çalışırlar. İnterneti vardır, Adı kütüphanedir ama kütüphane anlamında değildir. Bütün gençler oraya ders çalışmak için gider. Bu Antalya'nın birçok mahallesinde Kepez'de, Muratpaşa'da, Konyaaltı'nda görebilirsiniz. Bizde niye yok? Bizde yok. Biz niye gençlerimizin geleceği için bu tür alanlar yaratmıyoruz, bunları yaratmalıyız.”

“Spor Bizim İçin En Önemli Konulardan Bir Tanesi”

“Spor bizim için en önemli konulardan bir tanesi. Memleketimiz futbolu da seviyor. Güreşi de çok seviyor. Ben de güreşi çok severim. Bununla ilgili bütçeyi iyi oluşturmak lazım, biraz daha kurumsallaştırmak lazım. Çünkü şehre spor değer katar. İnşallah bizlere nasip olursa bununla ilgili de ciddi çalışmalar yapacağız. Bireysel sporlar bizim için önemli.”

“Ciddi Projeler Üreteceğimizden Hiç Şüpheniz Olmasın”

“Mahallelerde kesinlikle gençlere yönelik, bireysel sporların geliştirileceği alanlar, işte bunlar tenis kortları olabilir, sahalar olabilir. Bunların başına hocalarını koyarsın. O mahalledeki gençleri annesi, babası getirir. Orada ise çocuk eğitimini alır. Eğer içinde en ufak bir şey varsa ortaya çıkar. Başka türlü bunları bilme şansımız yok. Eğer bunları yaparsak gençlerimizi daha iyi değerlendiririz. Bununla ilgili de ciddi projeler üreteceğimizden hiç şüpheniz olmasın.”

“Başkan Yardımcılarımızın Yarısı Kadın Olacak”

“Artık dediğim gibi gençlere ve kadınlara artık ilgi göstermeliyiz. Mesela inşallah bize nasip olursa kadromuz yarı yarıya kadın olacak. Bunu açık yürekle söyleyeyim. Başkan yardımcılarının yarısı kadın olacak artık güvenelim ya. Neye güvenmiyoruz? Bu şehre değer katacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz evimizde güveniyoruz da niye yönetimde güvenmiyoruz? Bir zamanlar kadın başbakanımız vardı. Çok da iyi hizmetleri oldu memlekete. Onun haricinde tabii gençlerimize iş de olacağız. Aş olacağız. Ben bundan köprü olmaktan asla gocunmuyorum. Bunlardan onur da duyarım. Eğer kendi memleketimizin insanlarıysa bunlara kesinlikle destek vermeyi düşünüyoruz işin açıkçası.”

“Birçok İlçede Olmayan Tarihimiz Var”

“Tarihle ilgili de bizim ortaya çıkarmak istediğimiz şeyler var. Kalemiz var. İnanın çocuklarımız içini bilmez. Anca bir 23 Nisan'da gider. Birçok çocuk görmemiştir. Tarihle ilgili, tarihimizle ilgili bunları parlatmamız lazım. Gün yüzüne çıkarmamız lazım. Birçok ilçede olmayan tarihimiz var, ama bir türlü ortaya çıkaramıyoruz. Onlarla ilgili de ciddi projeler üreteceğiz. Eski köprü. Karşı taraf Manavgat. Bu taraf Serik. Üstüne yazılar yazmışlar. Geçenlerde gençler temizledi onları. Kazandıramıyoruz ki biz burayı memleketimize niye değer kattırmıyoruz? Bu kadar zor mu? Hayır. Bakış açısı. Bunu turizme kazandırmalıyız. Kenarlarına yürüyüş yolları yapabiliriz. Yani o kadar çok yapılacak şeyler var ki. Zaman içinde tabii ki detaylarıyla beraber inşallah bu adaylığı alırsak bu şehre katacak güzel projelerle karşınıza gelmek istiyoruz.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: OSMAN TÜRK