Serik gerçek anlamda, tarım, tarih, doğa, kültür ve benzeri birçok açıdan muhteşem bir zenginliğe sahip, ancak bu zenginliklerin değerlendirilememesi gerçekten hüzün verici bir durum. Serik'in, Serik ismi altında bir markası yada markaları olmalı.

Serik ilçe sınırları içinde, Aspendos, Belek gibi Dünyaca tanınan isimler var. Ancak bugüne kadar Serik çatısı ve ismi altında birleşen bir marka oluşturmakta çok geç kalındı. Bugün çeşitli kentlerde il ve ilçelerde o kentin ismi ile özdeşleşmiş marka isimler var. Turizm, tarih, kültür, spor, bilim ve benzeri konularda markalar ile öne çıkmış kentler içine Serik'in de mutlaka katılması gerekiyor.

Bu konuda Serik oldukça geç kaldı. Ancak yine de bütün Serik kamuoyu gayret ederek elbirliği ile bu konuya bir çözüm bulabilir. Çünkü bize göre Serik'in isminin geçtiği ulusal ve uluslararası çapta bir markamızın oluşturulması çok önemli. Bu marka isim, kültür, tarım, spor veya başka bir alanda olabilir. Hâlihazırda geleneksel bir festival, geleneksel bir günü veya geleneksel bir ürünümüz yok. Türkiye'de ve Dünya'da birçok yerleşim biriminin çok kısıtlı imkânlarına rağmen öne çıkardıkları markaları var.

Serik ise gerçek anlamda, tarım, tarih, doğa, kültür ve benzeri birçok açıdan muhteşem bir zenginliğe sahip, ancak bu zenginliklerin değerlendirilememesi gerçekten hüzün verici bir durum. Bize göre bu muhteşem zenginlik Serik ile ilgili derdi olan düşüncesi olan gelecek nesillere miras bırakmak isteyenler tarafından değerlendirilmelidir. Serik'i yönetenler, sivil toplum kuruluşları, Serik kamuoyu ve Serik'te yaşayanlar el ele verip düşüncelerini birleştirip muhteşem bir Serik markası çıkarabilirler.

Bunun için Serik'te genç beyinler var birikim var, imkan var. Gelecek nesillere ve geleceğe bırakacağımız Serik mirası için bunlar mutlaka değerlendirilmelidir.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi