Serik'in birer önemli değeri olan, Belek Beach Park ve Kadriye Beach Park'ın ilçeye geri kazandırılması konusunda Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın mücadelesine hep birlikte destek olmamız gerektiğini düşünüyoruz.

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın Belek Beach Park ve Kadriye Beach Park'ların tekrar Serik'e kazandırılması konusunda verdiği mücadele ve gelişmeleri gazetemizin bugünkü manşetinde yer alan haberde okudunuz.

Bize göre Serik için Antalya için ve ülkemiz için önemli birer değer olan bu alanların ilçemize kazandırılması ile ilgili bu konuda Belediye Başkanı Sayın Enver Aputkan'a hepimizin destek vermesi gerekiyor. Çünkü bu siyaset üstü ve gelecek nesillere bırakılacak miras ile ilgili bir konu. Eğer bu alanları Serik'e kazandırmazsak, fırsatı kaçırırsak; yarın bir de bakarız ki çok geç kalmışız ve geri döndürülemeyecek bir noktaya gelmişiz.

Serik'te birçoğu Dünya çapında onlarca turizm tesisi var. Elbette ki bu tesisler, istihdam, üretime katkı, döviz girdisi ve ekonomiye olan katkıları ile hem ülkemiz hem bölgemiz hem de ülkemiz için çok önemli. Ancak Belek Beach Park ve Kadriye Beach Park'lar da insanlarımızın nefes alabilecekleri, denizinden faydalanabilecekleri, yeşil alanda piknik yapabilecekleri ve sosyal hayatlarını geçirebilecekleri çok önemli yerler. Ne yazık ki ilçemiz sınırlarında hatta bölgemizde bunlara benzer yerler çok az. İşte bu sebeplerle hem bugün için hem de gelecek nesillerimize sorumluluğumuz gereği buralara sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz.

Serik Kaymakamlığı, Serik Belediyesi, Serik'teki bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendikalar, dernekler, Serik basını, Serik kamuoyu ve tüm vatandaşlar ile birlikte; Serik'in geçmişten, kuruluşunda ve hatta daha öncesinden doğal sahibi ve hakkı olanı geri almasının mücadelesini vermeliyiz.

Serik'e ait olan tüm bu alanlara (ve hatta başka yerlerde de varsa) sahip çıkmalıyız. Bunun ötesinde buralar ile ilgili yapılacak bütün tasarruflar da Serik Belediyesi eli ile Serik ait olmalıdır. Hak sahibi ve haklı olduğumuz bu konuda taviz vermemeliyiz. 'Unutma Serik Uyursak Kaybederiz'

Haber: Osman Türkçe

 

 

 

Editör: Haber Merkezi