12 Ocak Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Kongresine şu ana kadar 4 isim aday oldu.

Delege seçimlerini tamamlayarak 261 delegesini seçen Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Örgütü ve CHP tabanı şimdi heyecanla ilçe kongresini bekliyor.

Bin 80 kayıtlı üyeye sahip olan CHP Serik İlçe Başkanlığı, 15-26 Kasım tarihileri arasında yaptığı seçimle 244 delegesini belirlemişti. Bu delegeler ile birlikte yönetim kurulu üyesi olan 17 kişi de doğal delege olarak listeye girmişti. Delege seçimlerinin sona ermesi ile birlikte tüm il ve ilçelerde olduğu gibi CHP Serik’te de gözler 12 Ocak Pazar günü yapılacak olan ilçe kongresine çevrildi.  37 gün sonra yapılacak olan seçimin heyecanı şimdiden Serik CHP tabanını sarmış durumda.

‘Sadece CHP’lileri değil ateş başkalarını da sarmış durumda’

Partilerinin kongre yapması doğal olarak her CHP’liyi ilgilendirir ki; bu sadece Serik CHP’de değil diğer partilerde de böyledir. Ancak işin ilginç yanı Cumhuriyet Halk Partisi Serik İlçe Kongresinin heyecanının sadece CHP’lileri değil birçok farklı kesimi ve farklı kişileri de sardığı bugünlerde sık sık kulislerde konuşuluyor. Yani CHP’nin siyaset ateşi sadece CHP’lileri değil başkalarını da sarmış durumda.

Şu Anda Kadar 4 İsim Var

Bugüne kadar (bizim de kendilerinden bizzat teyit ettiğimiz) 4 isim CHP Serik İlçe Başkanlığına aday olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Mevcut ilçe başkanlığı görevini yürüten Yusuf Etli, yerel seçimlerde Antalya İl Başkanlığı tarafından Serik koordinatörü olarak görevlendirilen Yusuf Dinç, CHP Serik eski ilçe başkanlarında İbrahim Demir ve emekli veteriner hekim Nail Kuş 12 Ocak Pazar günü CHP’nin Serik bayrağını devralmak için yarışacaklar.

Ancak henüz önümüzde oldukça uzun bir süre var. Kulislerden aktarılan bilgilere göre bu süre içerisinde yeni adayların çıkabileceği, çekilmeler olabileceği ve daha farklı formüllerin gündeme gelebileceği de konuşuluyor.

Delege seçimler sonucunda yeni başkan ve yönetimini belirleyecek olan toplam 261 delege, CHP’yi Serik’te önümüzdeki genel ve yerel seçimlere taşıyacak olan Serik CHP İlçe Yönetimini ve 25 il delegesini belirleyecek.

Her anlamda Serik ve Antalya siyasetini etkileyecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Serik Kongresi şimdiden siyasi heyecanı artırmış durumda.

 

 

Editör: Haber Merkezi