Serik her açıdan sahip olduğu potansiyel açısından bize göre sağlık turizmi açısından dünyada öne çıkabilecek bir ilçe.

Dünyadaki büyüklüğü 100 Milyar dolar olduğu ifade edilen sağlık turizmi için Serik şimdiden elini çabuk tutmalı. Son yıllarda öne çıkmaya başlayan ve hızla büyüyen sağlık turizminin dünyadaki ekonomik büyüklüğünün, 100 milyar doların üstünde olduğu belirtiliyor. Bizce Türkiye’de İstanbul’dan sonra bu alanda en şanslı şehir Antalya olacak. Hem yıllık turizm potansiyeli hem iklim ve ulaşım şartları kenti bu alanda öne çıkarıyor. Yabancı misafir sayınının 15 Milyonlara ulaştığı Antalya 31 kamu ve üniversite 30 özel sağlık kurumu ile sağlık altyapısına sahip.

Ancak bu alanda biz Serik’te ne yapabiliriz?  Geleceğin önemli bir sektörü haline gelecek olan sağlık turizmi konusunda ilçe sınırları içerisinde var olan sağlık kurmalarının kalitesini artırmak bir ilk adım olabilir. Ancak yeterli değil bizce. Bu konuda çok daha farklı politikalar geliştirilmeli. Sağlık turizmi konusunda yerli ve yabancı yatırımcılara ulaşmalı.

Serik her açıdan sahip olduğu potansiyel açısından bize göre sağlık turizmi açısından dünyada öne çıkabilecek bir ilçe. Sadece sahil kesimi değil, dağları ve yaylaları ile dünyada bu alanda çok kolay yarışabilecek niteliklere sahip.

Milyarlarca dolarlık bir pazara sahip olan ve birçok il ve ilçenin taliplisi olduğu sağlık turizmi Serik kamuoyunda ciddiye alınıp tartışılmalı ce bir strateji belirlenmeli.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi