Çok da uzun olmayan 57 yıllık ömrüne muhteşem zaferler, devrimler sığdırmış, istikbal ve istiklali için mücadele vermiş bir millete önderlik etmiş, bir vermiş bir devlet kurmuş Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 82. yıldönümünde saygı minnet ve rahmetle anıyoruz.

Askeri okullarda okumuş ve sonrasında neredeyse ömrünün yarısından çoğunu asker olarak geçirmiş, önemli devlet görevlerinde bulunmuş ve 11 yıl cephelerde savaşmış; emperyalizme karşı mücadele vermiş olan büyük bir askeri, büyük bir devlet adamını bugün rahmet ve vefa ile anmak her Türk'ün ve her insanın görevidir bize göre.

Bırakın 11 yılını 11 dakikasını bile Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Millet için harcamayanlar; ömrünü cephelerde geçirmiş, bu uğurda yaralanmış gazi olmuş, devlet kurmuş, bir mücadele insanını bir Türk evladını anlamlarını, saygı ve minnet göstermelerini beklemek beyhudedir.

Biz millet olarak geçmişimize ve bizi biz yapan değerlere sahip çıkarız. Atatürk adını sömüren ve kullananlarla Atatürk’e ve Türk büyüklerine hakarete edenler arasında bize göre fark yoktur.

‘Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akılın ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar.’ Sözleri Gazi’nin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti için nasıl bir gelecek tasavvur ettiğinin en güzel ispatıdır.

Bir kez daha vefatının 82. Yıl dönümünde kurmuş Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyoruz…

Ruhu şad olsun.

Editör: Haber Merkezi