Yahya Durgun; “Bugün bulan bugün alsın, araçlar elimize ulaştığı dönem hangi kur seviyesinden fiyatlanacağını bilmiyoruz.”

Yükselenler Grup Satış Direktörü Yahya Durgun , geçen yıla göre bu yıl daha fazla otomobil talebi olduğunu fakat çip tedarik sorunu nedeniyle bu yılda otomotiv sektörü taleplere karşılık verilmediğini bildirdi. Son 6 aydır çip krizinin büyüdüğünü aktaran Durgun, sıfır otomobil alacak vatandaşlara; "Bugün araç bulan bugün alsın, dönemini kaçırmasın. Araçlar elimize ulaştığı dönem hangi kur seviyesinden fiyatlanacağını bilmiyoruz.” dedi.

“Çip Sorununun Hala Aşılamadı”

Yahya Durgun, yeni tip koronavirüs sürecinde yaşanan çip sorununun hala aşılamadığını belirterek şunları söyledi; “Şu an iki senaryo üzerinde konuşuluyor. İyi senaryo, birkaç ay içerisinde yavaş yavaş da olsa üretim normal tempoya dönecek, kötü senaryo ise Aralık 2022'ye kadar bu sıkıntının inişli çıkışlı bir üretim temposuyla devam edeceği yönünde işaretler var.” Durgun, “Şu anda hangi senaryo daha yakın derseniz ben kişisel olarak ikisinin ortasında bir yerde olacak diye hissediyorum. Sanki gelecek yılın ortalarından sonra normale dönecekmiş gibi hissediyorum ama bunların hiçbiri net bilgiye dayalı şeyler değil, sadece kişisel tahminim. Umarız ki en kısa sürede çözülür.” Dedi.

"ÖTV Barem Güncellemesi İle 50-60 Bin İndirim Oldu"

Sıfır otomobillere talep olduğuna ancak bunu karşılamakta güçlük çektiklerine dikkati çeken Durgun, şöyle devam etti; “Ağustos ayında yapılan ÖTV barem güncellemesinden sonra birçok üründe 50-60 bin lira indirim oldu, talep ciddi anlamda arttı. ÖTV güncellemesinin olduğu günlerde maalesef çip krizi patlayınca, fabrikalar üretime dönemeyince elimizde stok olmadan yakalandık. Tam talebin patladığı dönem ürün olmadı, sektörde böyle bir sıkıntı yaşanıyor. Geçen yıldan daha yüksek bir talep yaşıyoruz aslında. Umarız kısa sürede sorun çözülsün ve müşterileri otomobillere kavuşturalım.” Dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi