AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, önceki gün CHP yönetimine sordukları sorulara karşın CHP Milletvekili Çetin Osman Budak'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesini vermesini, "Siyasi komedi" olarak yorumladı.

2019 yılından bu yana Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 700 milyon dolayında kredi kullandığını hatırlatan AK Parti İl Başkanı Taş, "Büyükşehir Meclisinde kredi taleplerinde AK Parti Grubu olarak şimdiye kadar olumlu oy kullandık" dedi. Meclisin kredi onayı alabilmesi için 3'te 2 çoğunluğunun onayı gerektiği, mecliste bulunan 106 üyeden 48'nin Cumhur İttifakı olduğunu hatırlatan İl Başkanı Taş, şöyle dedi:"Şimdiye kadar meclis üyelerimizin kalkan elleri halkımızın daha fazla hizmete kavuşabilmesi içindir. Fakat 2,5 yıldır Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ele dokunur bir projesinin olmadığını görüyoruz. Ve tekrar soruyoruz bu 700 milyon nereye harcandı? CHP'li yöneticiler acaba bu paraların nereye harcandığını biliyorlar mı? Sorduğumuz soruların muhatapları cevap vermekten kaçarken farklı isimler cevap verme çabası içine girdiğini görmekteyiz."

SORULARIMIZA CEVAP ALAMADIK

Altın Portakal Film Festivali'ne ne kadar harcandığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kendi reklamına ne kadar para ödediğine cevap alamadıklarını vurgulayan AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, şunları söyledi:"Bu soruların cevapları kocaman bir soru işareti olarak duruyor. CHP Milletvekili Çetin Osman Budak'a tavsiyemiz milletin aklıyla dalga geçmeyi bırakıp partisinin Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kendi reklamına ne kadar para harcadığını konu alan bir soru önergesini daha TBBM'ye vermesidir. Tüm bu sorulara cevap veremeyip, kullanılan kredilerin nereye harcandığını açıklayamayan CHP'li Budak, suni gündem yaratma çabası içindedir. Bunlar laf-ı güzaf. Sadede gelin diyorum ve tekrar soruyorum. Altın Portakal'a ve Muhittin Böcek'in reklamına ne kadar harcadınız? Çekilen kredileri nerelere kullandınız? Tramvay ne zaman halkın kullanımına açılacak?" DHA

Editör: Haber Merkezi