İş dünyası, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarında kariyer basamaklarını hızla tırmanan Serik’in genç, renkli ve gündemdeki ismi Fatih Kabadayı'nın nereye koştuğunu herkes merak ediyor.

Son dönemlerde Serik kamuoyunun, Serik sokaklarının konuşulan isim Fatih Kabadayı’nın son seçimlerden sonra Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olması ile tekrar gündeme geldi.

Türkiye’deki ticaret ve sanayi odalarının birlikte (tek oda olarak) olduğu kurumlardan olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Türkiye'nin en büyük, köklü ticaret ve sanayi odası olarak öne çıkıyor. İşte böylesine önemli bir kurumda önce Turizm Komitesine 204 oyla seçilip; daha sonra mecliste aldığı en yüksek oyla yönetim kuruluna giren Fatih Kabadayı son olarak ATSO Başkan Yardımcısı oldu.

“Seçile seçile, oy ala ala geldim”

Bugünkü gazetemizde okuduğunuz haberi ve özgeçmişinde gördüğünüz üzere Fatih Kabadayı siyaset, iş dünyası ve STK’larda en alttan başladığı kariyer basamaklarına hızla tırmanarak; özellikle de STK ve siyaset dünyasında seçilerek gelen biri olarak bugün Antalya'nın önemli kurumlarında önemli görevler üstlenmiş durumda.

Kabadayı, siyasette ve sivil toplum kuruluşlarında atama ile torpil ile değil, seçimlere girerek, seçile seçile, oy ala ala bugünlere geldiğini söylüyor.

“Ayakkabı boyacılığı yaptım, simit sattım”

80'li yıllara rastlayan çocukluğunda Çınar altında ayakkabı boyacılığı yaparak, simit satarak hayata başladığını ve harçlığını kazandığını belirten Fatih Kabadayı o günlerle ilgili olarak; “Çocukluk dönemlerimde, 1980’li yılların sonlarına doğru ilkokula giderken Serik'te Çınaraltı'nda havuzun önünde ayakkabı boyacıları; Muhammed abinin, Deniztepeli İbo abini yanında kendi boyacı sandığımla ayakkabı boyacılığı yaptım. Akçaalan Mahallesi’ndeki Kardeşler Fırından Halil Cılız ve Mustafa Cılız abilerden aldığım simitleri sattım. Hayatım boyunca hiçbir yere tepeden inme değil çalışarak emeğimin, bileğimin hakkıyla geldim.” Diyor.

Nereye Koştuğunu Hep Birlikte Göreceğiz

Kariyer basamaklarını üç farklı alanda; siyaset, STK ve iş dünyası alanlarında tek tek çıkarak zirveye ulaşan ve Başkan Yardımcılığı- Başkan vekilliği görevlerini sürdüren Fatih Kabadayı girişte sorduğumuz gibi acaba nereye koşuyor?

Önümüzdeki dönemde bu başarılı kariyer koşusu acaba onu nereye doğru yönlendirecek? İş dünyasında mı, siyasette mi? STK'lar da mı daha yukarılara çıkacak?

Önümüzdeki 2023, 2024 ve 2025 yıllarında farklı göreveler ve makamlara ulaşıp ulaşamayacağını bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Şunu da söylemem gerekir ki Kabadayı ile yaptığım görüşmede kendisi özellikle şunu vurguladı; “Benim hiç bir zaman her hangi bir görev talebim olmadı; bunda sonra da olmaz. Ama verilen hiç bir görevden de kaçmadım, kaçmam.”

Seversiniz Ya Da Sevmezsiniz…

Fatih Kabadayı'yı seversiniz ya da sevmezsiniz o herkesin Serik’te kendi bileceği işi. Ancak Serikli bu genç ve renkli kişiliğin farklı alanlardaki başarılı kariyerini yok saymak sanırım biraz haksızlık olur.

Kendi ifadesi ile ‘ayakkabı boyacılığı yapıp, simit satarak’ başladığı hayatta, siyaset, iş dünyası ve STK’larda zirvelere ulaşabilmesi bir başarı hikayesi olarak önümüzde duruyor.

Editör: Haber Merkezi