Bugün itibarıyla 17 milletvekiline sahip olan Antalya'da Milletvekili olmak için Serik'te hangi isimlerin ortaya çıkacağı, kimlerin vekil olmak istediği merakla bekleniyor.

Bugüne kadar Serik’te sadece CHP eski İlçe Başkanı Sayın İbrahim Demir milletvekili adayı olacağını biz gazetecilere açıklamıştı. Sayın Demir’in dışında yapılmış başka bir adaylık açıklaması, başka bir isim yok.

Ancak bize göre zaman oldukça daraldı. Serik’ten gönlünden milletvekili aday adayı ve neticesinde Milletvekili olmak geçen isimler mutlaka vardır. (Ki birden çok var!)

Önümüzdeki süreç uzun bir zaman dilimi gibi görünse de aslında işin gerçeği o kadar da uzun zaman yok. Çünkü siyaset için, propaganda yapmak için, çalışmak için zaman lazım.

2023 yılı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri 18 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak. En azından aksi bir açıklama olana kadar şu anda geçerli tarih bu. Çünkü Cumhur İttifakı’nda yer alan MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli sık sık seçimlerin bu tarihte yapılacağını vurguluyor.

Hesap-Kitap!

18 Haziran 2023 seçimlerine bugün itibariyle; yani 18 Kasım 2022 tarihi itibariyle tam 212 gün var. Bu rakam ay olarak ise 7 aya tekabül ediyor.

Şimdi küçük bir hesap yapalım. Bu 212 günün yaklaşık 60 günü hafta sonu, resmi tatiller ve bayram tatillerine gidiyor.

Bunu çıkardığımız zaman geriye 152 gün yani 5 ay kalıyor.

Seçimlerin yapılmasına 2 ay kala civarında partiler listelerini açıklayacağı için son iki ayı da yani son 60 günü de bu listeden düşmemiz gerekiyor.

Geriye ne kaldı diye bakarsak: 152- 60= 92 gün kaldığını görürüz. Bunu aya vurursak 3 ay demektir.

Antalya gibi büyük bir coğrafyada çalışma yapmak için 92 gün yani toplam 2 bin 208 saati var Sayın Serikli milletvekili aday adaylarımızın.

Tabii günün 24 saat olduğu üzerinden yapılan bir hesap bu.

Milletvekilliği aday adaylığı çalışmalarına maksimum günde 12 saat yapan bir vekil adayımız üzerinden hesap yaparsak; bu da takriben 1100 saatlik bir çalışma zamanı demektir.

Bu rakam da yaklaşık 45 güne yani 1,5aya tekabül ediyor.

Serik'te gönlünde milletvekilliği yatan sayın aday adaylarımız için önlerinde çalışma süresi, fiili iş yapma süresi olarak sadece 45 güne tekabül eden bir zaman dilim kalacak.

İşte bu sebeple milletvekilliği gibi özellikle Antalya milletvekilliği gibi önemli bir görevi üstlenmek isteyen isimlerin bir an önce çalışmalarına başlamaları, halkın gönlüne girmeleri gerekiyor.

Tabii bu bizim kendi yorumumuz. Biliyoruz ki ikili, üçlü, hatta dörtlü ittifakların oluşabileceği bir seçim öncesinde seçime girecek birçok parti var. Şu anda hangi partiden vekil adayı olacağının hesaplarını yapan siyasetçilerimiz olabilir. Kendi partileri için hangi sıralardan olabileceğinin hesaplarını yapan adaylarımız olabilir, bu gerçekten kolay bir süreç değil.

Şimdiden Serik adına, Antalya adına, Ülkemiz adına Serik’ten çıkacak ya da Serik’le bağlantısı olan milletvekili aday adaylarımıza başarılar diliyor, listeye girmelerini, sıralamalarda iyi yerlerde yer alabilmelerini temenni ediyoruz…

Haber-Yorum: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi