Serik ve Serik eğitim camiası hayırseverlerden yeni protokoller, yeni yatırımlar ve yeni destekler bekliyor. Bu kapsamda hayırseverler tarafından Serik'te yapılan okullarla ilgili son durumu sizlerle paylaşmak istedik.

Özelde bizim ve gazetemizin genelde ise bütün basın sektörünün en çok önem verdiği konulardan birisi de eğitim ve hayırseverlerin eğitime yaptıkları katkılardır. Serik'te daha önceki yıllarda az olan ama son 4-5 yılda arka arkaya gelen; hayırseverlerin okul yaptırma konusundaki ‘hayırda yarışmaları' gazeteciler olarak bizleri çok mutlu etti.

Bu konuda Antalya Valiliği ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapan hayırseverliklerimiz İbrahim Şahin'e ve Ali Demir'e Serik ve eğitim adına teşekkür içeren köşe yazıları yazdık. Ayrıca bütün hayırseverlerimiz ile ilgili de farklı zamanlarda çeşitli destek içeren haberler yaptık.

Nüfusu günden güne çoğalan, paralelinde öğrenci sayısı da her yıl artan Serik eğitim camiasında devletin yatırımlarına rağmen derslik sayısına olan ihtiyaçlar artıyor.

4 Protokolden 3'ü Yürürlükte Biri Beklemede

2019-2020 yıllarında hayırsever iş insanları ile Antalya Valiliği ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokollerle Serik'e hayırseverler tarafından yeni derslikler ve okullar kazandırılması gündem gelmişti. Serik eğitimi için yapılan 4 protokolden 3'ü yürürlükte, birisi ise beklemede.

Yapılan protokoller kapsamında Kadriye Mahallesi'nde Adnan Yılmaz tarafından yaptırılan 5 derslikli (6 dersliğe kadar çıkabiliyor) Hacı Ayfer Mehmet Ali Yılmaz Anaokulu'nun geçtiğimiz aylarda kabulü yapıldı. Anaokulu şu anda öğrencileri ile birlikte eğitimine devam ediyor.

Naturalya Group Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. sahibi ve Serik Belediyespor Kulübü Başkanı İbrahim Şahin tarafından Karadayı Mahallesi'nde yaptırılan 8 derslikli (12 dersliğe kadar çıkabiliyor) Naturalya İbrahim Şahin Ortaokulu'nun ise bütün inşaatı işleri tamamen bitmiş durumda. Okul ile ilgili olarak geçici kabul için Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verildi.

Kırbıyık Holding olarak Eko-Okul konseptinde 24 derslik olarak yapılan ve Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nun ortaokul bölümünü taşınacağı Harun Şahin Kırbıyık Ortaokulu'nda ise inşaatın sonuna gelindiği ve çatı kısmının yapılmakta olduğu belirtildi.

Söz konusu 3 protokol 2020 yılında yapıldı ve ondan sonra çalışmalarına başlanan okullar oldu.

İş insanı Ali Demir tarafından Çandır Mahallesi'ne yapılacak olan ve 13 Kasım 2019'da Antalya valiliğinde protokolü yapılmış olan 3 katlı 12 derslikli okul ile ilgili olarak herhangi bir inşaat çalışması henüz başlamadı. Protokolün beklemede olduğu belirtilerek iş insanı Ali Demir tarafından protokol kapsamında çalışmalara önümüzdeki süreçte başlanacağı bekleniyor.

Hayırseverlere İhtiyaç Devam Ediyor

2019 ve 2020 yıllarında Antalya Valiliği ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokoller çerçevesinde 4 hayırsever tarafından üstlenilen bu yatırımların dışında ilçenin yeni derslik ve okullara ihtiyacı da sürüyor. Serik ve Serik eğitim camiası hayırseverlerden yeni protokoller, yeni yatırımlar ve yeni destekler bekliyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi