14 Mayıs 2023 Pazar günü ‘Demokrasi Bayramı'nı huzur içinde; 100. Yılımıza layık bir şekilde 85 Milyon hep birlikte kutlayacağız. Kim kazanırsa kazansın sonuçta Türk Demokrasisi kazanacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu 1923 yılında bu yana, 21 Cumhurbaşkanlığı Seçimi, 26 Milletvekili Genel Seçimi, 19 Mahalli İdareler Seçimi, 8 Senato Seçimi, 6 Referandum, 16 Genel ve Yerel Ara Seçim olmak üzere toplam 96 seçim yaptık.

Bu rakamlar Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk Milletinin muhteşem bir demokrasi birikimin ve tecrübesini temsil ediyor.

Zaman zaman darbelerle kısa aralıklarla kesilmesine rağmen ülke olarak çok güçlü bir demokrasi kültürüne sahip olduk. Bu seçimde de, kırmadan, dökmeden, saygı ile sevgi ile birlik ve beraberlik ile demokrasi kültürümüzü perçinleyeceğimize inancım tam.

Milli Birliğimiz, Beraberliğimiz ve Huzurumuz:

Bundan önceki 100 yılda olduğu gibi ‘İlelebet payidar olacak' olan Türkiye Cumhuriyeti'mizim 100. Yılında 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ni de bu engin demokrasi kültürümüz, milli birlik ve beraberliğimizi içerisinde ‘HUZUR' ile tamamlayacağımızdan en ufak bir şüphem yok.

Seçimlere katılan tüm Cumhurbaşkanı adayları, tüm partiler, tüm milletvekili adayları, oy kullanacak olan bütün seçmenler ve Türk Milleti'nin de benimle aynı duyguları paylaştığına eminim.

100 yıl ve 96 seçimden sonra olduğu gibi 2023 seçimleri sonrasında da 15 Mayıs 2023 tarihinden itibaren alnımızın akı ile Cumhuriyetimizin 100. Yılını 85 Milyon hep birlikte gururla yaşayacağız.

Seçimlere, huzursuzluğa, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine, Anayasanın ilk 4 maddesine; Laik, Demokratik, Hukuk Devletine yönelik menfi düşüncelerin sadece kuruntu olduğunu biliyorum.

Sözün Özü

100 yıldır olduğu gibi 14 Mayıs 2023 Pazar günü de Türk Milleti olarak ‘Demokrasi Bayramı'nı huzur içinde yaşayarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları, kurucularımız ve atalarımıza layık bir şekilde 100. Yılımızı 85 Milyon hep birlikte el ele, gönül gönüle ve kardeşçe kutlayacağız.

Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi