25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Farkındalık Günü etkinlikler kapsamında, Serik Sosyal Hizmet Merkezi Kadın İrtibat Noktası personelleri ile Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Şiddet Büro Amirliği tarafından hafta boyunca farkındalık çalışmaları yapıldı.

Serik Sosyal Hizmet Merkez Müdürü Meral Yılmaz, yapılan çalışmalar ile ilgili şu bilgileri verdi;

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Serik Sosyal Hizmet Merkezi olarak hafta boyunca bir dizi farkındalık programları düzenledik.

Yaptığımız çalışmaları şöyle sıralayabiliriz: Serik SHM ve İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Atatürk Anadolu Lisesi ve Yunus Emre Anadolu liselerinde  KADES, ŞÖNİM, Alo 183,Şiddete Dur Diyelim afiş ve broşürleri dağıtıldı, sınıflarda öğrenci, öğretmen ve idarecilere bilgilendirme yapıldı.

Belek Üniversitesi’nde, üniversite rektörlüğü işbirliği içinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü  Aile içi ve Kadına Karşı Şiddeti Önleme Büro Amirliği ekipleri ve Serik SHM Kadın Hizmetleri Birimi olarak, İbrahim Coşkun Konferans Salonunda Üniversite öğrencilerine Farkındalık ve Bilgilendirme sunumu yapıldı, program sonunda afiş ve broşür dağıtıldı. Program da ayrıca Belek Üniversitesi Kariye Merkezi Müdürü Doktor Öğretim Görevlisi Ayla Avcı başta olmak üzere, çok sayıda Doçent hocalarımız da  konu ile ilgili sunumlar yaparak katkıda bulundular.

Serik ilçemizdeki esnaflar, muhtarlıklar ziyaret edilerek KADES, ŞÖNİM, Alo 183  tanımlı afiş ve broşür dağıtımı yapıldı. Esnaf bilgilendirildi.

Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Serik Sosyal Hizmet Merkezi işbirliği ile Emniyet Müdürü Cengiz Usta ve Sosyal Hizmet Merkez Müdürü Meral Yılmaz’ın da katılımları ile Serik Kaymakamlığı önünde stant kurularak; Kadına Yönelik Şiddet ,başta olmak üzere tüm alanlarda şiddete karşı duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak amacıyla ,vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmaları yapıldı, broşürler dağıtıldı.

Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor” Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor”

Serik SHM kadın personellerimiz bu çalışmayı yaparken ; ”İnsana Sevgi Yakışır “ temalı bastırdığımız tişörtleri giyerek dikkat çekmeyi başardılar.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: OSMAN TÜRK