Yusuf Mecek; “2019 seçimlerinde Mehmet Habalı adaylığı onaylanmayınca kendisi DSP'den aday olarak Millet İttifakı’nın karşısında yer aldı. Bu durum Millet İttifakı’nın Serik'te seçimi kaybetmesine neden oldu.”

Serik’te 2019 seçimlerinde Millet İttifakı’na ve İyi Parti’ye seçimi Mehmet Habalı’nın kaybettirdiğini belirten Yusuf Mecek, “Bu senaryoda yer almam mümkün olmadığı gibi böyle bir şahısla aynı çizgide olamayacağımdan dolayı mensubu olduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum.” dedi.

1999-2014 yılları arasında 15 yıl 3 dönem Belek Belediye Başkanlığı yapan, 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nda İyi Parti Serik Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen ve 31 Mart 2024 seçimlerinde İyi Parti’den Serik Belediye Başkan aday adayı olan Yusuf Mecek İyi Parti’den istifa ettiğini açıkladı.  

Böcek, Kepez Dahil 12 İlçede Birinci; Muratpaşa'da 65 Bin Fark Böcek, Kepez Dahil 12 İlçede Birinci; Muratpaşa'da 65 Bin Fark

Yusuf Mecek seçim süresince başka hiçbir partiden aday olmayacağını da açıkladı.

Yusuf Mecek ile birlikte, İyi Parti Serik kurucu başkan yardımcısı Oğuzhan Mecek, İlçe Sekreteri Mehmet Aslan eski yöneticiler Tahir Çelik, Uğur Karahan, Kadir Öztürk ile birlikte 40’a yakın üyenin de istifa ettiği bildirildi.

 

“Millet İttifakı’nın Serik'te Seçimi Kaybetmesine Neden Oldu”

Serik Çınaraltı Meydanı’nda basın mensupları ile bir toplantı düzenleyen Yusuf Mecek yaptığı basın açıklamasında istifası ile ilgili şunları söyledi; “Bildiğiniz üzere önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili durumlardan dolayı burada toplandık. Ben 2019 yılında (CHP-İyi Parti) İttifakın Serik Belediye Başkan adayı oldum. Aynı süreçte iyi partiden aday adayı olan Mehmet Habalı adaylığı onaylanmayınca kendisi DSP'den aday olarak Millet İttifakı’nın karşısında yer aldı. Bu durum Millet İttifakı’nın Serik'te seçimi kaybetmesine neden olurken Serik'in 5 yıl daha hizmetsiz kalmasında başrolü oynadı.”

 

“Serik'in İmarına Hançer Saplayan…”

“Görevde bulunduğu 15 yıllık sürede bir kaç park dışında Serik'te bir tuvalet dahi yapamayan sözde mühendis olduğu halde Serik'te bir imar uygulaması bile yapamayan, Serik’in merkezinin simgesi olan Halk Pazarını yok eden, O bölgeye işe yaramaz bir ucube yapı bırakan. Ve o yapıdan dolayı kullanılan kredinin borcunu 2023 yılına kadar Serik halkına ödeten, Serik'in kalbine olmayacak bir yere belediye binası sıkıştıran, adamına göre imar izni vererek Serik' in imarına hançer saplayan, Serik'i turizm gelirlerinde uzaklaştıran Sayın Mehmet Habalı, 2019 Seçimlerinde İYİ Parti Genel Merkezi tarafından ‘mağdur edildim’ diye suçladığı İYİ Parti'den aday edilmiştir.”

 

“Serik'in Kaderi İle Oynayan Şahıs Aynı Senaryoyu Vizyona Sürmüştür”

Mehmet Habalı İYİ Parti Genel Merkezi’ne nasıl bir vaat ya da ne verdiyse Genel Başkan elini kaldırmıştır. 2019 yılındaki Serik'in kaderi ile oynayan şahıs aynı senaryoyu vizyona sürmüştür. Bu senaryoda yer almam mümkün olmadığı gibi böyle bir şahısla aynı çizgide olamayacağımdan dolayı mensubu olduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum.”

 

“Menfaat ve Hesaplaşma Peşinde Koşanların Yanında Asla Olmayacağım”

“Belek’te 15 yıllık Belediye Başkanlığım döneminde yapmış olduğum hizmetlerim, halkıma sahiplenişim ve duruşum ortadadır. Ben ne söz verdiysem sözümü tutmuşumdur. Kirletilen ve etik değerlerinden uzaklaştırılan bu siyaset ortamında menfaat ve hesaplaşma peşinde koşanların yanında asla olmayacağımı ifade ediyor. Saygı ve selamlarımı sunuyorum.”

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN