Daha önceki yıllarda Tekeli Ortaokulu'nda mezun olan ve üniversitelerde okuyan öğrenciler ile Tekeli Ortaokulu mezunu olup 2023 YKS'de sınavı kazanan öğrenciler buluştu.

Çeşitli okullarda 11. Sınıfta okuyan Tekeli Ortaokulu 2021 mezunları; Tekeli Ortaokulunda okuyup 2023 YKS'ye girmiş tıp, diş hekimliği, eczacılık gibi bölümleri kazanmış veya mezuna kalmış öğrencilerle Serik Millet Bahçesi'nde buluştu.

Etkinlik Türkçe öğretmeni Hasan Kara koordinesinde Tekeli Ortaokulu Müdürü Özay Ala, sosyal bilgiler öğretmeni Halide Kara, Tekeli İlkokulu sınıf öğretmeni Saadet Var ve öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleşti. Fiziki olarak hiçbir bağı kalmamış YKS sürecine giren öğrenciler; sınıf öğretmenleri, ortaokul öğretmenleri eşliğinde YKS'de tecrübe sahibi aynı ortaokuldan mezun olup üniversiteli olmuş öğrencilerin tecrübelerine ortak oldu.

Söyleşinin giriş bölümünde Tekeli Ortaokulu Müdürü Özay Ala; “Yıllar geçmesine rağmen bizlerin bir arada burada öğrenci, veli ve öğretmenler olarak toplanabilmesi gerçekten gurur verici. Bizler Tekeli Ortaokulu olarak paydaşlarımızla gücümüz yettiğince beraber olacağız. Serik'in eğitimine yön vermeye devam edeceğiz. Başta bize kapılarını açan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ve tüm belediye çalışanlarına, bu akşamı koordine eden Türkçe öğretmenimiz Hasan Kara olmak üzere herkese teşekkür ederim.' dedi.

Türkçe öğretmeni Hasan Kara'nın yöneticiliğinde söyleşi tarzında ilerleyen; YKS hazırlık süreci ile ilgili öğrencilerin nokta atışı soruları ve cevapları ile akşamın geç saatlerine kadar devam etti. Tekeli Ortaokulu sosyal bilgiler öğretmeni Halide Kara, Tekeli İlkokulu sınıf öğretmeni Saadet Var'ın YKS'ye dair konuşmalarıyla akşama renk kattılar.

Türkçe öğretmeni Hasan Kara ise şunları söyledi; “Tezgahımızdan geçip üniversiteli olmuş öğrencilerimin, sınıf rehberi olup mezun ettiğimiz genç kardeşlerine yol göstermesi bizim en büyük mutluluğumuz. Gelecekte her köşe başında darda kalmış, yardıma muhtaç birinin yanında olacaklarından hiç kuşkum yok.'

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi