Serik'e raylı ulaşım için; Sayın Türel neden 2019'a kadar bekledi? Sayın Böcek neden 4. ve 5. etaplara Serik'i eklemedi? Serik'te yaşayan kiminle konuşsak Serik-Antalya arasındaki ulaşım sorunundan dert yanıyor ve raylı ulaşımın bir an önce gelmesini istiyor.

Serik Antalya arasında karayolu ulaşımının ana gövdesini oluşturan D-400 Karayolu'nun yükü artık kaldırılamayacak hale geldi. Şimdi biz de ulaşımda çağdaş medeniyetin bir göstergesi olan raylı ulaşımın neden Serik'e bugüne kadar getirilmediğini, daha önceleri birçok kez sorduğumuz gibi bir kez daha soruyoruz.

Vatandaş Özlemle Bekliyor

Serik kamuoyu adına ‘Tren ne zaman Serik'e gelecek' diye soruyoruz. Çünkü çok büyük bir insan, araç, nüfus, turizm, tarım ve ticari hareketliliğe sahip olan Serik'te; Serik-Antalya arasında ulaşım her geçen gün içinden çıkılmaz bir hale gelmeye başladı.

Çünkü Serik'te yaşayan kiminle konuşsak Serik-Antalya arasındaki ulaşım sorunundan dert yanıyor ve raylı ulaşımın bir an önce gelmesini istiyor, vatandaşlar özlemle raylı ulaşımın Serik'ten Antalya'ya işlemesini istiyor.

Büyük Nüfus, Araç Artışı ve Hareketliliği Var

Adrese Dayalı Kayıt Sistemi'ne göre nüfusu 140 bine dayanan; gayri resmi rakamlara göre 250-300 binlerin yaşadığı, çalıştığı, hareket halinde olduğu Serik'te bir an önce ulaşım sorununa çözümler üretilmeli.

Bunun da önemli unsurlarında birisi bize göre raylı ulaşımın yani tramvayın Serik-Antalya arasında hizmete girmesidir.

Başaramadık

Geçtiğimiz yıllarda Aksu ilçesini geçerek Expo alanına kadar gelen raylı hattın Serik'e uzatılması ve tramvayın ilçeye gelmesi için birçok yazı kalem alıp kamuoyu oluşturmaya çalıştık. Hem ben hem de bir grup arkadaş olarak çabaladık ancak neticeye ulaşamadık, başarıya ulaşamadık.

Sayın Türel Neden 2019'a Kadar Bekledi?

2019 yerel seçimler öncesinde Mart ayında Ak Parti Serik Seçim Ofisi'ni ziyaret eden dönemin AK Partili Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Menderes Türel, seçildiği takdirde Serik'e raylı ulaşımı getireceği vaadini vermişti ama seçilemedi.

2004-2009 ve 2014-2019 arasında iki dönem toplam 10 yıl Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Sayın Menderes Türel neden acaba Serik'e tren vadi konusunda 2019 yılına kadar bekledi?

Sayın Böcek Neden 4. ve 5. Etaplara Serik'i Eklemedi?

Geçtiğimiz günlerde mevcut Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, Antalya 4. Etap Raylı Sistem Projesi'nin ihale aşamasını geldiğini açıklayarak; Konyaaltı-Varsak arasında 18 kilometrelik 4. Etap ile ilgili bilgiler vermişti. Başkan Böcek, Konyaaltı-Lara-Kundu arasında ise 22 km'lik Antalya 5. Etap Raylı Sistem Projesini tamamladıklarını ve ilgili Bakanlığa izin için sunduklarını açıklamıştı.

Peki geçmişte Expo'ya kadar uzanan ve yeni projelerle Kundu'ya kadar uzanacak olan raylı sistem projeleri içerisine Sayın Muhittin Böcek neden Serik dahil etmedi?

Sorumlu ve Yetkilileri Göreve Davet Ediyoruz

Burada Serik'i yönetenlere, siyasi parti ilçe başkanlarına, STK başkanlarına, Serik kamuoyuna da büyük görev düşüyor. Serik dışında başta iktidar milletvekilleri olmak üzere bütün vekilleri ve yetkilileri de bu projenin bir an önce gerçekleşmesi için çaba göstermeye çağırıyoruz.

Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi