ANTALYA'da 11 Eylül Pazartesi günü 509 bin 692 öğrenci için, toplam 1805 okulda 36 bini aşkın öğretmenle birlikte 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ilk ders zili çalıyor.

Antalya Milli Eğitim müdürü Salih Kaygusuz, 4 Eylül Pazartesi günü anaokulunda 71 bin 904, ilkokul birinci sınıfta 40 bin 41 öğrencinin uyum süreci kapsamında okula başladıklarını kaydetti. Kaygusuz, 11 Eylül Pazartesi günü itibarıyla Antalya'da bu sene ilkokul, ortaokul ve lise toplam 509 bin 692 öğrencinin 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına 'merhaba' diyeceğini kaydetti. Antalya'da devlet ve özel toplam okul sayısının 1805, derslik sayısının ise 22 bin 484 olduğunu açıklayan Salih Kaygusuz, 274 derslikten oluşan toplam 15 okulun da bu yıl eğitim-öğretime başlayacağını söyledi.

DERSLİK VE ÖĞRETMEN BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYILARI

2023-2024 eğitim ve öğretim yılında Antalya'da taşımalı eğitim kapsamında yararlandırılacak öğrenci sayısını 26 bin 787 olarak açıklayan Kaygusuz, Antalya eğitim-öğretim verilerine ilişkin şu bilgileri verdi:“Antalya'da resmi-özel toplam öğretmen sayısı 36 bin 419. Derslik başına okul öncesinde 21, temel eğitimde 25, ortaöğretimde 19 öğrenci düşüyor. Öğretmen başına ise okul öncesinde 13, ilkokulda 19, ortaokulda 14, ortaöğretimde 10 öğrenci düşüyor. Toplam 1805 okuldan 1295'inde tekli öğretim, ilk ve ortaokulda 92, ortaöğretimde 4 olmak üzere toplam 96 okulda ise ikili öğretim mevcut. İkili öğretimde ilk ve ortaokul öğrenci sayısı 63 bin 695, ortaöğretimde ise 3 bin 615 olmak üzere toplam 67 bin 310 öğrenci ikili öğretimde."

TATİL BİTTİ DERS ZAMANI

Milli Eğitim Müdürü Kaygusuz, eğitimci ve öğrencilerin dinlendiği güzel bir yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın, ilköğretim haftasını kutlamanın mutluluğunu yaşadıkları kaydetti. Eğitim-öğretimin bir ülkenin geleceği, umutları olduğuna işaret eden Kaygusuz, “Bu bilinçle, eğitim-öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimlerine öncülük edip milli, manevi ve evrensel değerlere bağlı; dünya sahnesinde kendi imzalarını atan bireyler olarak yetiştirmelerine rehberlik etmektir" dedi.

İl Müdürü Kaygusuz, öğrenciler, öğretmenler ve velilere de şöyle seslendi: "Sevgili öğrencilerim, sizler anne ve babanızın şefkatli kollarından, sizleri anne ve babanız kadar sevecek öğretmenlerinizin sıcacık yüreklerine, hayalleriniz ve hedeflerinizi gerçekleştireceğiniz okullarınıza hoş geldiniz. Şunu biliniz ki bizler, her zaman sizleri; kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı birer insan olarak yetiştirmenin gayreti içinde olacağız.

Kıymetli meslektaşlarım, 'Öğretmenler yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır' sözünden hareketle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimizin yetişmesinde göstereceğiniz fedakârlık ve gayretten hiçbir kuşkumuz yoktur. Her birinizin kıymeti çok büyüktür.

Değerli velilerimiz, sizlerle birlikte sürekli iletişim içinde, yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarımızı, Türk Milli Eğitim amaçları doğrultusunda en iyi şekilde yetiştireceğimizden emin olunuz. Şunu biliniz ki, bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınız çocuklarınızın sorumluluğunu omuzlarımızda ve yüreğimizde taşıyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimize verdiğiniz destek ve gösterdiğiniz özveri için teşekkür ediyoruz. Antalya eğitimcileri olarak bizler, sizin desteğinizle güçlü bir aileyiz. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının tüm Antaya'mıza, eğitimci ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dha

Editör: Haber Merkezi